spot_img

Filmski program OFF-a i SARTR-a posvećen Gazi, od 22-24. novembra u Tešnju

U organizaciji SMART Televizije iz Tešnja uz podršku Telemach Omladinski Film Festival Sarajevo, u saradnji sa Sarajevskim Ratnim Teatorm (SARTR) i Centrom za kulturu i obrazovanje Tešanj, u sklopu programa „Suočavanje sa realnošću, u fokusu: Palestina“, od srijede 22. novembra pa do petka, do 24. novembra biće organizovane projekcije 3 filma posvećenih Palestini.

Riječ je o filmovima “3000 noći”red. Mai Masri, (projekcija 22.11. u 17h ), “Omar”, red. Hany Abu-Assad (projekcija 23.11. u 20h ) i film  „200 metara“ red. Ameen Nayfeh (24.11. u 18h).

Film „200 metara“ donosi priču o Mustafi, koji pokušava da probije ogradu koju je postavio Izrael i dođe do svog sina koji je imao nezgodu. S druge strane „Omar“ donosi priču o Palestincu koji je nakon napada na izraelskog vojnika umjesto odlaska u zatvor odlučio da prihvati ponudu Mossada te da se infiltrira nazad u palestinsko društvo kao obavještajac. No, njegovi stvarni ciljevi su tajna. Treći igrani film „300 noći“ je potresna priča o mladoj djevojci iz Palestine koja rađa sina u izraelskom zatvoru.

Svi filmovi imaju bosanske i engleske titlove.

Projekcije će se održati u Kinu Tešanj, Kralja Tvrtka 1. Cijena ulaznica košta 10,00 KM. Kompletan iznos od ulaznica biće doniran u humanitarne svrhe, odnosno kao financijska pomoć Gazi.

Ulaznice je moguće kupiti u prostorijama Smart televizije (Krndija 24, Tešanj), Centru za kulturu i obrazovanje Tešanj (Kralja Tvrtka 1) i na blagajni ispred Kino sale od utorka 21.11. od 9 sati ujutro.

 

Ovo je drugo izdanje programa “Suočavanje sa realnošću, u fokusu: Palestina”, koji se prethodno u održao u Sarajevu, u SARTR-u, protekle sedmice.

 

Možda vas zanima

Stay Connected

108,858LikesLikes
4,920SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno