spot_img

Vitaminka, jedna od najpoznatijih kompanija za preradu voća i povrća u regionu, Svečanom akademijom u Banja Luci je proslavila 75 godina rada

U utorak, 17. oktobra 2023.godine, sa početkom u 15.00 časova u Banskom dvoru u Banja Luci, upriličena je Svečana akademija povodom obeležavanja 75 godina rada kompanije Vitaminka. Uz prisustvo oko 300 gostiju – osoba iz javnog života, saradnika, poslovnih partnera i predstavnika medija upriličen je bogat kulturno-zabavni program.

Početak programa obilježila je kompozicija “Zemljo moja” u izvedbi operskih umjetnika Ljubice Vraneš I Dragoljuba Bajića nakon čega se zvanicama obratio domaćin, predsjednik upranog odbora, gospodin Todor Panić.

“Ovo je veliki dan za sve nas. Puno se radilo i ja ovom prilikom moram da zahvalim svojim radnicima, saradnicima i svim partnerima na velikoj podršci za svo ovo vrijeme, a naročito svim lojalnim potrošačima, jer Vitaminka je unazad nekoliko decenija prolazila kroz teške periode. Zadnje četiri godine smo uspjeli da ovim radom mirišu i jagode i ajvar, a uvjeren sam da će te jagode i ajvar mirisati ponovo i u Evropi na raznim destinacijama. Imamo dobre odgovore, sigurni smo da je ovo dobar put kojim idemo, imamo puno projekata koje smo radili a pred vas ćemo izaći sa dobrim proizvodima.” istakao je gospodin Panić.

Tanja Šušić, direktorka proizvodnje u kompaniji Vitaminka, prisutne je podsjetila kako se odgovorno pristupa svakom komadu voća, povrća, ali i svakoj tegli i domaćinstvu do kojeg se dođe. “Proizvesti jedan Vitaminkin sok, džem ili ajvar nimalo nije lako, jer da bismo dobili proizvod kvalitetan, ukusan i bez konzervansa potrebno je mnogo više vremena, jer je proces pasterizacije dugotrajan i zahtijeva vrijeme. Vrijeme za koje bi se moglo dodavanjem konzervansa dobiti mnogo veći broj nekih drugih tegli, ali ne i naših, Vitaminkinih, jer mi smo izabrali drugačiji put, ovaj teži. Idući samo tim putem mogu sa ponosom reći da sve naše proizvode jedu moja djeca, jer iza kvaliteta Vitaminkinih proizvoda čvrsto stoji njihova majka, zajedno sa timom podrške kolega iz sektora Održavanja koji su zaduženi da obezbijede neometanu proizvodnju i ispravnost mašina, zatim sektor Kontrole kvaliteta koji je zadužen za kontrolu proizvoda od prijema voća i povrća pa sve do gotovog proizvoda” istakla je Tanja Šušić. 

Bogat program Svečane akademije, koji je trajao oko 90 minuta, uveličala je i čestitka Predsjednika Republike Srpske gospodina Milorada Dodika koji je u svojoj čestitci istakao da je ponosan na rad i proizvode kompanije Vitaminka. Pored predstavnika kompanije Vitaminka zvanicama su se obratili i Ministar poljoprivrede gospodin Savo Minić, gradonačelnik Banja Luke gospodin Draško Stanivuković kao i  Predsjednik Područne privredne komore Banja Luka gospodin Goran Račić. 

“Neko je rekao da su ovo dani Vitaminke, ne ovo su godine Vitaminke. Ovo je nešto što mi u Ministarstvu prepoznajemo i vidimo da je Vitaminka ambassador poljoprivrede Republike Srpske u cijelom svijetu. Nešto što direktno utiče na stvaranje nove vrijednosti ima mogućnost da kroz ekonomsku i svaku drugu infrastrukturu Republike Srpske ujedno bude i pokazatelj kakve proizvode ovde imamo” istakao je gospodin Minić.

“Vitaminku gledam kao naš brend koji treba da očuvamo i raduje me što vidimo svu ovu tehnologiju koju primjenjujete, osnaživanje proizvodnih kapaciteta, a ono što je važno je da će pored naše lijepe Vitaminke proći novi most, a uradićemo onako kako ste vi to predvidjeli kako bi vaša kompanija bila na što boljem mjestu i poziciji i kako bi sav proizvodni kapacitet mogao da se odvija na najbolji mogući način.” istakao je Gradonačelnik Banja Luke gospodin Stanivuković.

Predstavljanje novog vizuelnog identiteta i nove ambalaže ispraćeno je oduševljenjem zvanica, nakon intervjua sa gospodinom Sašom Vasićem, idejnim tvorcem kompletnog dizajna i novog identiteta kompanije Vitaminka. Gromoglasan aplauz ispratio je novi korporativnim film Vitaminke „Kao nekad“ koji je ovom prilikom premijerno prikazan.

Tokom Svečane akademije, kao dio programa, upriličen je i intervju sa nekadašnjim direktorom Vitaminke profesorom Goranom Popovićem koji je na čelu kompanije bio od 1987 do 1998.godine. On je istakao da se i pored teških uslova privređivanja, može reći da je do danas Vitaminka očuvala poslovnu, finansijsku, tehničku, i najvažnije tržišnu vitalnost.

Najveća vrijednost Vitaminke su njeni ljudi. Vlasnik kompanije gospodin Todor Panić je uručio dodjelu specijalnih priznanja za izuzetne rezultate i saradnju koju kompanija ima sa svojim zaposlenima, partnerima i saradnicima. Tako su Vitaminkini zlatnici za 2023. godinu uručeni: JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske za doprinos na očuvanju kvaliteta i sigurnosti proizvoda, Agro produkt SRB d.o.o, Gospođinci, Žabalj za pouzdano obezbjeđivanje povrća visokog kvaliteta, Florakom d.o.o. Konjuh, Kruševac za pouzdano obezbjeđivanje povrća visokog kvaliteta, Poljoprivredni proizvođač Radojica Vidović, Srbac za pouzdano obezbjeđivanje povrća visokog kvaliteta, Voli trade d.o.o. Podgorica za dugogodišnju saradnju i aktivan doprinos na polju prodaje, Bingo d.o.o. Tuzla za dugogodišnju saradnju i aktivan doprinos na polju prodaje, Tropic d.o.o. Banja Luka za dugogodišnju saradnju i aktivan doprinos na polju prodaje, Vlastimir Hršum za nesebičan doprinos razvoju i unapređenju procesa proizvodnje, Ranko Sajić za izuzetno zalaganje i doprinos u proizvodnji i Vinka Knežević za izuzetan doprinos na polju računovodstva i finasija.

Posebnu emociju izazvao je intervju sa porodicom Raunig – tri generacije koje su radile u Vitaminci. Kraj programa obilježio je nastup čuvenog harmonikaškog orkestra „Aleksa Šantić“  iz Ugljevika.

Svečanom akademijom u Banskom dvoru simbolično počinje petodnevna manifestacija “Dani Vitaminke” u Gospodskoj ulici, koju kompanija poklanja svome gradu i koja se odvija pod sloganom „Vitaminka – Radost za sve generacije“.  

U periodu od 18 – 22. oktobra (od 16 – 20.00 časova) “Dani Vitaminke”, u Gospodskoj ulici biće postavljen veliki štand Vitaminke, različiti mobilijari i zanimacije za sve generacije vjernih potrošača. Bogate degustacije slanih i slatkih proizvoda, zabava za najmlađe, takmičenja i nagradne igre,  di-džej i drugi sadržaji učiniće da Banja Luka i njeni građani u tih pet dana žive u znaku Vitaminke. Ono što će posebno obradovati posjetioce u Gospodskoj ulici je 10.075 poklona koji će tokom “Dana Vitaminke” simbolično biti podjeljeni u znak zahvalnosti svima koji su rođeni, rasli i stasali uz ovu kompaniju punih 75 godina. 

 

Dobro došli na “Dane Vitaminke”!

Možda vas zanima

Stay Connected

108,859LikesLikes
4,924SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno