spot_img

Let’s Do It BiH i ove godine organizuje najveću akciju sadnje u Bosni i Hercegovini

Svjesni značaja koje samo jedno drvo ima za svakog čovjeka, kao i činjenice da se drveće konstantno (zlo)upotrebljava kao sirovina ili polugotovi proizvod, što često dovodi do prevelike razlike između broja posječenih i posađenih stabala, Let’s Do It tim i ove godine organizira velike akcije pošumljavanja i sadnje drveća širom BiH. Simbolično akcije sadnje organiziramo u oktobru i novembru kada su vremenske prilike najpogonije za sadnju, a zemlja dovoljno topla za prijem novih sadnica. 

Još od samih početaka Let’s Do It-a u Bosni i Hercegovini, veliki broj volontera je dio akcija  pošumljavanja širom naše zemlje pa će tako i ove godine u nekoliko gradova biti organizirane masovne akcije sadnje i pošumljavanja na kojima nam cilj i dalje samo jedno – zasaditi što veći broj sadnica kako bismo ispunili naš cilj – milion sadnica za jedan dan

Ove godine, sa našim sloganom „ŠTA IMA, ŠTA SE SADI?“, 21. oktobra planirano je da obogatimo našu zemlju sa 3000 sadnica različitih vrsta, shodno terenu na kojem se akcije budu odvijale. Akcijama sadnje želimo, ne samo da obogatimo naše šume, nego i da skrenemo pažnju šire javnosti na značaj drveta u cjelokupnom ekosistemu i pokažemo kako to svi mi možemo doprinijeti očuvanju prirodnih resursa. Našim djelovanjem spajamo društvene institucije, privatne kompanije, nevladin sektor i građane i građanke – jer samo svi zajedno, zajedničkim naporima možemo spriječiti ekološke katastrofe kojima svjedočimo na globalnom nivou.

Akcije sadnje bilo bi nemogće organizirati bez naših sponzora i ovim putem im želimo izraziti beskrajnu zahvalnost na pružanju podrške. I ove godine sa nama su društveno odgovorne kompanije: Zlatni sponzor: Class Plus Expert powered by INA i Energopetrol i Srebreni sponzor: SARA voda i Eko život d.o.o.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,862LikesLikes
4,937SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno