spot_img

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić magistrirao na Univerzitetu u Velikoj Britaniji

Nedim Sladić, poznati bosanskohercegovački meteorolog, magistrirao je na Univerzitetu u Velikoj Britaniji. Tim povodom sa svojim pratiocima podijelio je duboku emotivnu poruku na svom Facebook profilu.

Nedim je ovu priliku iskoristio da zahvali svojoj porodici, prijateljima i poznanicima, naglasivši da je ovaj uspjeh rezultat osam godina predanog rada i truda. Istaknuo je kako se njegov dječački san napokon ostvario dvadeset godina kasnije i kako s ponosom zatvara još jedno poglavlje svog života s uspješnim ishodom.

Nedimov magistarski rad na temu “Definitiori najsnažnijih toplotnih valova u Ujedinjenom Kraljevstvu – kontrasti između 1976, 2003, 2018. i 2022. godine” ocijenjen je najvišom ocjenom prema britanskom obrazovnom sistemu, poznatom kao “prva klasa” ili “distinction”. Ovaj uspjeh ocijenjen je prema pet kriterija: kvaliteti istraživanja, jezičkoj izražajnosti, kritičkom razmišljanju, dobivenim rezultatima i vizualizaciji podataka. Nedim je također naglasio da je postigao izvanredan broj bodova tijekom zimskih i proljetnih ispita te tijekom projekata od septembra 2022. do maja 2023. godine, što mu je omogućilo da svoj master okruni najvišom ocjenom.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,859LikesLikes
4,920SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno