spot_img

Projekt BRIDGE potiče mlade na istraživanje tema izvan uobičajenih okvira

Projekt Razvojnog programa Ujedinjenih nacija Bosne i Hercegovine (UNDP BiH) BRIDGE u partnerstvu s TEDxSarajevo, i uz podršku Talijanske agencije za razvojnu suradnju (AICS), uspješno je organizirao dugo očekivani događaj pod nazivom “Beyond the Usual”, koji se održao u sarajevskom Pozorištu mladih 23. septembra/rujna, 2023. godine. Ovaj događaj koji potiče razmišljanje okupio je svijetle mlade umove iz cijele Bosne i Hercegovine, inspirativne govornike i ugledne predstavnike kako bi istražili nekonvencionalne ideje i potaknuli međukulturalni dijalog.

Projekt „Izgradnja odnosa za međukulturalni dijalog u Bosni i Hercegovini“ (BRIDGE), koji uz financijsku podršku AICS-a sufinancira i provodi UNDP BiH, stvara uvjete za premošćivanje društvenih i kulturnih različitosti u Bosni i Hercegovini. Osnovni cilj projekta je promicanje međukulturalnog dijaloga i interakcije među mladima iz različitih sredina. Fokusiran je na teme koje se odnose na prirodu, znanost, turizam i zaštitu okoliša, s ciljem izgradnje povjerenja i jedinstva među mladima.

Projekt BRIDGE je primjer onoga što se može postići kada okupimo mlade ljude iz različitih sredina i ohrabrimo ih da istraže teme koje često izlaze izvan uobičajenih okvira njihovog djelovanja“, izjavio je g. Matteo Evangelista, zamjenik talijanskog ambasadora u BiH. “Ponosni smo podržati ovu inicijativu jer se uklapa u našu predanost poticanju jedinstva, kreativnosti i dijaloga među mladima.”

Događaj “Beyond the Usual” premašio je očekivanja, pružajući platformu sudionicima da razmišljaju izvan konvencionalnih granica i istražuju revolucionarne ideje. Događaj je uključivao niz inspirirajućih govora koji proširuju vidike i potiču sudionike da razmišljaju o mijenjanju statusa quo, kao i panel diskusiju o budućnosti suradnje sa mladima i izmedju mladih ljudi. Osim toga, interaktivne izložbe i aktivnosti poticale su kreativnost i otvoren dijalog među mladima. Tako je jedna od zanimljivijih aktivnosti, koja je potakla sudionike na druženje i zabavu, bila  jumbo igra „Čovječe druži se!“.

Projekt BRIDGE stvara nezaboravna iskustva koja  ostavljaju trajni utisak na mlade u Bosni i Hercegovini. Ovaj događaj nije samo slavio inovacije i razmišljanja izvan uobičajenih okvira, već je poticao i osjećaj suradnje i jedinstva među sudionicima u procesu stvaranja spoznaja, sticanja znanja i otvaranja novih horizonata.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,862LikesLikes
4,944SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno