spot_img

SARAJ DENT: Decenija vrhunskih usluga i posvećenosti zdravlju zuba

Iz Niša gdje je studirala stomatologiju u Sarajevo ju je dovela ljubav, a viziju da otvori vlastitu ordinaciju zdušno je podržao i njezin suprug. Mersida Hrvat u augustu je proslavila deset godina predanog rada a njezina stomatološka ordinacija Saraj Dent postala sinonim za estetsku stomatologiju i postavila standarde moderne stomatologije

spot_img

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimci AG

Kada se obilježavaju jubileji, slave uspjesi, bilježe razvojni koraci, malo nas zapravo zna na kakve su sve prepreke i kakva odricanja morali proći oni koje danas nazivamo uspješnim poduzetnicima. Priča Novopazarke Merside Hrvat jedna je od onih inspirativnijih koje imamo čast ispričati. Odrasla je u Novom Pazaru, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a studij stomatologije uspješno okončala u Nišu. Supruga Samira, Sarajliju, upoznala je potpuno slučajno: igrom sudbine je Samir na društvenim mrežama tražio svoju rodicu Mersidu iz Visokog, ali je nabasao na drugu Mersidu s kojom se slučajna koumunikacija pretvorila u poznanstvo, prijateljstvo i na koncu – ljubav. Shvatili su da ih je spojila slučajnost, ali i da vezu trebaju nastaviti uprkos daljini. Kroz šest mjeseci Mersida stiže u Sarajevo i udaje se za Samira. Dvije godine je tragala za poslom, ali nije joj polazilo za rukom. Na kraju je Samir prelomio: prodao je stan u kojem su živjeli sa sinčićem (danas su ponosni roditelji dva sina – Ahmeda i Benjamina) kako bi supruzi omogućio početni kapital za otvaranje vlastite ordinacije.

Mersida Hrvat sa suprugom Samirom

Bilo je izazova, uspona i padova, ali Mersida je imala viziju, energiju, nepokolebljivost da pokaže kako zna raditi i njezina je ordinacija Saraj dent u augustu proslavila desetu godišnjicu, obilježavajući deceniju posvećenosti u pružanju vrhunskih stomatoloških usluga.
Na svečanosti u Golf klubu Sarajevo, okupilo se oko 150 zvanica uključujući saradnike, prijatelje i pacijente sa kojim su zajedno obilježili važan jubilej. Kroz deset godina predanog rada, Saraj Dent je postao sinonim za estetsku stomatologiju i postavio standarde moderne stomatologije.
Ništa nije stiglo slučajno; Saraj dent svoj uspjeh duguje posvećenom timu stručnjaka i najmodernijoj opremi, a ordinacija je u mogućnosti pružiti vrhunsku stomatološku njegu i riješiti različite stomatološke izazove svojih pacijenata.
“Ova godišnjica je za nas poseban trenutak jer obilježava deceniju truda, ljubavi prema poslu i brige o našim pacijentima. Želimo da iskoristimo priliku i zahvalimo se svima koji su nas podržali i vjerovali u nas. Osmijeh na licima naših pacijenata i zadovoljstvo su pokretači uspjeha i inspiracija za dalji napredak. Ono na šta smo izuzetno ponosni je činjenica da smo sarađivali sa klijentima iz cijelog svijeta, skoro sa svih kontinenata. Neki od njih su i prvi put kročili u Evropu, i to samo zarad nas i naših usluga. Naš kvalitet i talenat su prepoznale sve zemlje regije, zbog toga smo baš sretni i ogromna nam je čast. Imamo jasan cilj u budućnosti. Pored estetske stomatologije, koja je naša primarna ljubav, posebnu pažnju posvećujemo preventivi i higijeni.

Cilj nam je da buduće generacije, da naša djeca imaju zdrave zube, da imaju svijest o oralnom zdravlju, jer zdravi zubi su lijepi zubi. U tome ćemo zaista biti uporni i edukovati sve uzraste, i pomoći da intervencije u ordinaciji budu preventivnog tipa, a da svedemo na minimum intervencije zbog kojih se javlja strah kod pacijenata”, kaže vlasnica stomatološke ordinacije Saraj dent dr. Mersida Hrvat.
Jubilej je bio i posebna prilika da se Mersida zahvali pacijentima na povjerenju, a svom timu na nevjerovatnoj energiji, znanju, usavršavanju i posvećenosti koju su pružali tokom svih ovih godina. Stomatološka ordinacija Saraj dent ostaje predana svom cilju da nastavi pružati izvanredne stomatološke usluge, održavati visoke standarde i unaprijeđivati oralno zdravlje zajednice.

Gracija 437, septembar 2023.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,942LikesLikes
4,886SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img