spot_img

OPEKLI STE SE?! POSTOJI MAST KOJA POSPJEŠUJE PROCES EPITELIZACIJE I NJEGUJE KOŽU

spot_img

Neizostavno pitanje pri pakovanju za ljetovanje, šta ponijeti u slučaju opekotina kože? Uvijek treba da biramo mast koja sadrži riblje ulje prirodnog porijekla, a koje je bogato vitaminom A neophodnim za pravilno formiranje epiderma. Jekoderm mast kompanije Galenika zbog svog sastava olakšava i ubrzava procese regeneracije iritirane i kože oštećene djelovanjem toplotnih ili hemijskih agenasa, a suhoj i perutavoj koži mast obezbjeđuje neophodne hranljive materije, daje glatkoću i sjaj, te povećava elastičnost.

Jekodem mast je proizvod na bazi ribljeg ulja prirodnog porijekla (Jecoris oleum), a primjenjuje se za pospješivanje epitelizacije i njegu kože. Preporučuje se za tretman običnih opekotina i opekotina od sunca, iritirane i ojedene kože, naročito na pregibima usljed trenja ili prekomjernog znojenja, iritacija i ojeda kod beba, osjetljive kože, suhe, perutave i ispucale kože, ali i za njegu zdrave kože.

Riblje ulje je izuzetno bogato Omega-3 masnim kiselinama koje su neobično važne za zdravo funkcionisanje organizma. Dobija se ekstrakcijom masnoća iz jetre masnih riba sjevernih mora: haringe, tune i skuše. Bogato je vitaminima A i D.

Jekoderm je mast oduvijek poznata kao prva pomoć kod opekotina, a preko ljeta i za opekotine od sunca, međutim sve više se koristi i za svakodnevnu njegu kože, jer pruža izuzetno hranljive tvari suhoj koži. Zahvaljujući ribljem ulju, pospješuje se oporavak oštećene kože i ubrzava proces zarastanja, odnosno epitelizacije kože. Smiruje upalni proces na koži zahvaćenoj opekotinama. Bezbijedna je za korištenje kako kod djece tako i kod odraslih.

Njegujte vašu kožu i birajte kvalitet prije svega, te je stoga najbolje da u vašu putnu apoteku uvrstite Jekoderm mast na bazi ribljeg ulja sa aromom kokosa – najvišeg i provjerenog kvaliteta koja je tradicionalno uvijek bila dio kućnih apoteka naših mama i baka. Jekoderm je pozdan proizvod koji je više od 60 godina prisutan u mnogim zemljama, a naročito je omiljen u zemljama regije.

U svoj putni neseser spakujte Jekoderm i bez brige krenite na zasluženi odmor. Jedino što je potrebno jeste da se sa odmora vratite sretniji, zadovoljniji, preplanulog tena. Ukoliko na ljetovanju vaš ten ne ispadne kako treba, neka Jekoderm mast bude uz vas kao prva pomoć!

Možda vas zanima

Stay Connected

108,938LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img