spot_img

Svečanom dodjelom nagrada završen Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2023: Hana Ahmetašević je prva djevojčica koja je osvojila titulu MVP Kampa

Proteklog vikenda završen je Telemach košarkaški kamp Bjelašnica 2023. O njegovom uspjehu i značaju najbolje svjedoči pogled na 130 nasmijanih i ponosom ozarenih dječijih lica dok su preuzimali zahvalnice, priznanja i nagrade za uloženi trud i košarkaške vještine iskazane tokom sedam dana Kampa.

spot_img

Slobodna bacanja, poligon, šut za 2, šut za 3, Streetball turnir „Hamdo Frljak“ samo su neke od aktivnosti u kojima su se takmičili polaznici Kampa, djeca i mladi od osam do 18 godina. Talentom se izdvojila 14-godišnja Hana Ahmetašević, prva djevojčica koja je proglašena za MVP Kampa u sedam godina njegovog postojanja.

Posebne nagrade za 18 najtalentiranijih igrača i igračica obezbijedila je kompanija Telemach BH,  generalni sponzor ove lijepe sportske priče. Vaučere za besplatno korištenje EON Full ili Total TV Extra paketa na period od 12 mjeseci dobili su Hana Ahmetašević, Vedad Suljić, Karim Arifagić, Ishak Din Ćupina, Sakib Numanović, Emir Bjelko, Bjelovac Mirza, Anastasija Dukić, Zara Terzić i Irina Matrić. Harun Hero, Dajra Didović, Kerim Hasanović, Larisa Linić, Zikradin Zubčević, Vedad Pekić, Taib Đonko i Emir Kurtagić na poklon su dobili pametne satove.

„Telemach BH već sedam godina podržava Kamp i snove mladih košarkašica i košarkaša koji maštaju da jednog dana zaigraju za našu reprezentaciju i postanu vrhunski, planetarno poznati sportisti kao što su to njihovi uzori Jusuf Nurkić, Mirza Teletović, Razija Mujanović i drugi. Dati doprinos edukaciji, sportskom i ličnom razvoju djece i mladih naše je zadovoljstvo i misija koju živimo svakodnevno kroz podršku brojnim događajima, ali i kao sponzor svih košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine. Sigurni smo da ćemo u njihovim redovima za nekoliko godina vidjeti i neke od učesnika Kampa“, istakao je Admir Drinić, CEO Telemach BH.

Prema riječima organizatora, sedmi Telemach košarkaški kamp je bio sjajan u svakom pogledu i otkrio je dosta košarkaških talenata. Iza učesnika je sedam dana ispunjenih kontinuiranim i intenzivnim treninzima u dvorani i na otvorenom uz 17 vrhunskih trenera, mnoštvo zabavnih aktivnosti i druženja u čistom prirodnom okruženju.

„Osim iz BiH, imali smo značajan broj učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Turske, Norveške, Danske, Švedske i Kanade. Kamp je bio popunjen već u martu, a ove godine bilo je mnogo više djevojčica i djevojaka nego prethodnih godina. S njima je radila nekadašnja bh. reprezentativka Vesna Bajkuša, a za mušku selekciju bio je zadužen Dževad Alihodžić. Hvala svima koji su bili dio ove priče, učesnicima, njihovim roditeljima, trenerima i osoblju KK Koš i generalnom sponzoru, kompaniji Telemach BH, bez kojih ne bismo mogli realizirati ovu priču. Vidimo se na osmom Telemach košarkaškom kampu u julu 2024“, poručio je Sejo Bukva, predsjednik Košarkaškog kluba “KOŠ” koji je i organizator kampa.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img