spot_img

Lu Dedić se odlučila za muzičku karijeru po uzoru na svoju slavnu familiju

spot_img

Familija Dedić-Novak dobila je službeno još jednu muzičarku. Talentirana i mlada Lu Dedić, kćer hrvatskog najznačajnijeg jazz pijaniste Matije Dedića, prvo je oduševila izvedbom pjesme “Zadnji sati ljeta”, autora Tvrtka Hreleca i Kristijana Beluhana objavljenom na Matijinom posljednjem albumu “Ladies”, a sada se odlučila predstaviti s pjesmom “Prava stvar”. Iako se prije dvije godine nije htjela medijski eksponirati i na nagovor oca je snimila pjesmu te mu tako ispunila želju, očito je muzika i u njenom slučaju imala zarazni utjecaj, a kako i ne bi kad je cijeli život okružena muzičkim legendama.

Za razliku od Arsena Dedića čiji diskografski i autorski opus premašuje jedan muzički žanr, dive Gabi Novak koja je ostavila traga u zabavnoj muzicii, jazzu i kajkavskoj popevki, Matiji koji je pomaknuo granice jazz izvedbi, Lu Dedić odabrala je pop stil. Producent i autor pjesme “Prava stvar” je Silvio Pasarić u čijem je Sipa studiju Lu snimila novu pjesmu.

“Pjesma je nastala neplanirano i nije rezultat posebne odluke. Silvio i ja surađujemo već dugo, snimala sam kod njega i kad sam bila dijete, oduvijek se odlično slažemo profesionalno i privatno pa mi je ugodno raditi s njim. Pjesma nije produkt odluke kao ‘ajmo snimiti za objavu’, jednostavno – radili smo što volimo i svidio nam se rezultat, a nakon ponude diskografska kuća Croatia Records ju je odlučila objavitiInteres za muziku mi je vrlo širok i ne mogu odrediti kojem sam žanru najviše sklona. U aspektu muzike um mi je uvijek maksimalno otvoren. Svakodnevno istražujem muziku različitih žanrova i iz različitih razdoblja i uživam u tome”, objasnila je Lu.

Lu Dedić oduševila je prisutne i live izvedbom pjesme “Zadnji sati ljeta” na Matijinom autorskom koncertu u ZKM  prije nekoliko mjeseci. Sjedeći na stolici uz oca i uz njegovu sigurnu klavirsku pratnju, ova izvedba bila je najemotivniji dio večeri sjajnog koncerta kojim je Matija Dedić obilježio dvadeset i pet godina postojanja svog trija te pedeset godina života.

“Bio sam tužan što Lu nije nakon osnovne muzičke škole upisala srednju. Puno ljudi mi je govorilo da se ne brinem i da će se Lu vratiti muzici jednog dana. To se upravo i dogodilo tako da sam sada neopisivo sretan i ponosan. Na moju podršku i savjete uvijek može računati”, rekao je Matija Dedić.

Foto: Filip Kovačević

Možda vas zanima

Stay Connected

108,936LikesLikes
4,888SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img