Nedavno objavljeno

Gracija na Festivalu savremene žene u Tuzli

Večeras u Tuzli počinje svetkovina, slavljenje žena i njihove moći, predstavljanje svih uspjeha, izazova, otkrivanje načina na koji se može doći do postignuća koja su prije samo nekoliko desetljeća ženama bila nedostižna. Počinje Festival savremene žene!

Napisala Mersiha Drinjaković

Festival savremene žene u Tuzli skovan u glavama umjetničko-poduzetničkog para Edine Selesković i Zlatka Berbića mi u Graciji smo prepoznali još davno kao važan događaj, kao spajanje svih naših mreža kontakata a sve u najboljoj namjeri da ženska snaga postane puno vidljivija negoli je sad. I s puno entuzijazma  i energije podržavamo Festival jer vjerujemo u njegove rezultate i u tim okupljen oko FSZ.

Belma Pećanin

I evo, večeras počinje svetkovina, slavljenje žena i njihove moći, predstavljanje svih uspjeha, izazova, otkrivanje načina na koji se može doći do postignuća koja su prije samo nekoliko desetljeća ženama bila nedostižna. Nama je ovaj, šesti po redu, posebno važan. Od Edine i Zlatka smo Belma Pećanin i moja malenkost dobili zadatak da budemo mentorice, što smo shvatile štreberski ozbiljno, ali odlučile se i zabaviti – zato u subotu u 10 ujutro budite s nama na Festivalu, u bašti ispred Narodnog pozorišta Tuzla. Naša tema mentoringa je “Život i mediji”, imat ćemo igrokaz, pokazat ćemo vam kako prevazilazimo sve moguće prepreke, kako opstajemo i pritom se razvijamo i šta su naše naučene lekcije nakon svih uspona i padova koje smo prošli. Radimo vrijedno, nekad vidljivo, nekad nevidljivo, a pritom se i dobro zabavljamo.

I to nije sve, kako kaže ona reklama, – Gracijina noć pod zvijezdama se vraća u Tuzlu! Na Pannonici smo u subotu navečer i čekamo vas sa dobrim raspoloženjem, odličnom atmosferom, svirkom, druženjem, poklonima, ićem i pićem ♥

Evo vam za kraj i festivalske poruke koja objedinjuje sve ono što i sami u Graciji radimo: Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije, ali i cijeloga svijeta, motivirajući posebno mlade žene. Ko ili šta je savremena žena danas? Ambiciozna, kreativna, hrabra, pokretač pozitivnih promjena…ona preuzima odgovornost i umrežava se.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img