Nedavno objavljeno

VIŠE NEMA RAZLOGA DA STALNO PRAVITE ISTE GREŠKE U KUHINJI, A EVO I ZAŠTO

Kućanski poslovi mnogima nisu omiljeni dio svakodnevnice, ali neko ih mora raditi. No zašto nam se ponekad čini da sve radimo krivo i uzalud? Gdje griješimo? Za početak probaj praktikovati sljedećih nekoliko savjeta jer će ti zasigurno pomoći da stvoriš nove navike, a o još boljem odnosu s partnerom da ne govorimo.

Zaboravi ‘moj posao – tvoj posao’

Istraživanja pokazuju da se gotovo 50% parova prepire upravo oko čišćenja. Iako živimo u vremenima kada se sve više govori i djeluje u smjeru rodne ravnopravnosti, poslovi se i dalje često dijele na ženske i muške, podrazumijeva se da žene čiste i peru. Krivo. Ravnopravna podjela i stvar dogovora ključ je uspješnog i sretnog (skladnog) zajedničkog života. Podijelite se – jedno npr. kuha, a drugo pere suđe. Jedno skida posteljinu s kreveta, drugo je stavlja. Shvatite ovo i kao vrijeme koje provodite zajedno.

‘Uradiću sutra’ nije uvijek najbolja opcija

Veš možeš oprati i sutra, a prašina može pričekati još koji dan, no kuhinja baš i ne. Naslagano prljavo suđe, šporet pun mrlja, radna ploha s ostacima hrane… Osim što nije oku ugodan prizor, skoreni ostaci namirnica na tanjirima i loncima zadat će ti kasnije još više problema. Jednostavno: suđe riješi (ili neka to učini tvoj partner) čim prije, kvalitetnim i provjereno učinkovitim proizvodima. Kad je kuhinja čista i stan izgleda urednije, brzo ćeš se uvjeriti u blagodati ovog pristupa.

Gomilanje proizvoda za čišćenje

Veličina globalnog tržišta proizvoda za čišćenje 2022. iznosila je 106,33 milijarde dolara, pa je jasno da ovi ‘nepopularni’ poslovi imaju dovoljan broj saveznika u održavanju doma čistim i urednim. Obećanja nemogućeg smiješe se sa polica trgovina, zbog čega ‘čarobnim’ sredstvima za čišćenje mnogi često ne mogu odoljeti te ih gomilaju kao Pokemone. Čitaj deklaracije, traži recenzije i preporuke ma koliko god to zamorno zvučalo. Kad je o sredstvima za pranje suđa riječ, odličan primjer je novi ‘Vio’ koji djeluje snažno, a pritom je nježan za ruke. Već pri predstavljanju koncepta potrošačima dobio je sjajne ocjene:  89% ih je izjavilo da izgleda atraktivno, 86% ocijenilo snažnim i efikasnim, za njih 82% pravi je ekspert za čišćenje, dok ga 80% ispitanika smatra inovativnim.

Opčinjenost ‘Uradi sam’ pristupom

Internet je pun kratkih video filmova i savjeta za čišćenje proizvodima ili namirnicama koje često već imamo u domu. Pa tako već duže vrijeme gledamo miješanje limuna sa sodom bikarbonom, pravljenje kupki za bijeli veš dok enterijer zaudara po sirćetu jer je, eto, baš ovaj pristup sjajan za sve… Da se razumijemo, neki savjeti uistinu zlata vrijede, ali ne možemo uvijek biti sigurni da je ono što čisti dobro ujedno jednako dobro za naše tijelo ili čvrstoću vlakana odjeće. Ili da, primjerice, uklanja baš sve tvrdokorne mrlje. Stoga biraj one proizvode koji provjereno kvalitetno rade svoj posao, naročito one s prirodnim sastojcima. Šipak, organski badem, lavanda i morska so ili limun i soda bikarbona – sve su to kombinacije koje garantiraju učinkovitost.

Izbjegni probleme nakon čišćenja

Niste jedini koji ne koristite rukavice za čišćenje i pranje suđa, kao što niste jedini koji nakon toga kupuju balzame i kreme za njegu ispucane kože ruku – sve zbog problema koji često dolazi nakon korištenja povoljnih, ali agresivnih sredstava za ‘čarobno’ i brzo čišćenje. Krajnje je vrijeme da svoja teško zarađena sredstva pametnije utrošite i pouzdate se u kvalitetne proizvode, pa makar ponekad i s neznatno višom cijenom. Budući da takvi često nemaju umjetnih bojila i dermatološki su testirani čuvat će kožu kao najbolje rukavice. Zahvaljujući novim, poboljšanim formulama, odnosno većem postotku aktivnih sastojaka koji efikasno uklanjaju masnoću i najtvrdokornije mrlje, pranje suđa biće brzo i jednostavno bez naknadnih problema.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img