Nedavno objavljeno

Samsung 2023 linija televizora zadivila recenzente iznimnim kvalitetom slike i impresivnim zvukom

Samsung Electronics nedavno je predstavio novu liniju televizora za 2023. godinu koja se može pohvaliti nizom tehnoloških poboljšanja dizajniranih za pružanje vrhunskog kvaliteta slike, zvuka i upotrebljivosti. Od marta ove godine recenzenti širom svijeta imaju rani pristup najnovijim Samsung Neo QLED 8K, Neo QLED 4K i OLED televizorima, tako da je jasno da linija za 2023. već izaziva veliko interesovanje.

Samsung televizori iz 2023 linije već postavljaju nove standarde za premium ekrane s nadograđenim premium karakteristikama i inovacijama koje omogućavaju neuporedivo iskustvo gledanja. U nastavku su neki ključni isječci prvih recenzija.

Popis istaknutih članaka (abecednim redom za svaki segment):

[Neo QLED 8K] Techaeris, TechRadar

[Neo QLED 4K] Newsweek, T3, Trusted Reviews

[OLED] HD Guru, Home Cinema Choice, Sound & Vision

[Q Symphony] Trusted Reviews

Poboljšajte budućnost vaše kućne zabave uz Neo QLED 8K TV

Samsung Neo QLED 8K prednjači u vrhunskoj tehnologiji ekrana i iz godine u godinu postavlja nove standarde u industriji. Uz najnoviju tehnologiju povećanja rezolucije i napredne karakteristike, kvalitet Neo QLED 8K je već godinama visoko cijenjen, a sada im se serija 2023 pridružuje s pozitivnim recenzijama.

U centru besprijekornog Neo QLED 8K ekrana je 8K Neural Quantum Processor koji upravlja brojnim neuronskim mrežama i algoritmima. SoC koristi vještačku inteligenciju i tehnologiju mašinskog učenja kako bi svaki detalj zablistao na ekrnau, a zajedno s tehnologijom Quantum Matrix Technology Pro, pruža preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja koja osvjetljava svaki istaknuti segment dok prikazuje duboke nivoe crne boje.

Publikacija Techaeris istakla je kako je Neo QLED 8K QN900C od 190cm (75 inča) fantastičan TV, i navela uređaj kao “Top Pick 2023.” Ako želite svoj prostor za zabavu pripremiti za budućnost, Samsung QN900C je izvrstan izbor.

TechRadar je također pohvalio Neo QLED 8K TV (QN900C) za njegovu tehnologiju povećanja rezolucije. Napisali su da: “Najbolji Samsung 8K TV ima prekrasno detaljnu sliku zahvaljujući Neural Quantum Processoru. Bilo je dosta trenutaka dok sam ga gledao kada sam tiho izgovorio ‘wow’, a to sigurno nije nešto što radim sa svakim televizorom koji testiram”, napisali su u recenziji (TechRadar, 02/2023).

Uistinu žive boje i zadivljujući kontrast uz Neo QLED 4K tehnologiju

Izgrađeni na tehnološkom napretku televizora serije Neo QLED 8K, televizori Samsung Neo QLED 4K 2023 već su na naslovnicama zbog zapanjujućeg prikaza u besprijekornoj 4K razlučivosti.

Newsweek je pohvalio model QN95C zbog njegovih tehnologija ekrana koje potrošačima pružaju kvalitetno iskustvo gledanja bez obzira na to šta gledaju, pišući: “Samsung 65QN95C je nevjerovatno svijetao 4K TV prepun svih karakteristika koje će voljeti i ljubitelji filmova i gameri.“ Recenzija je također istakla da je Samsung QN95C jedan od najboljih televizora koje možete kupiti, pružajući crnu boju gotovo jedinku OLED tehnologiji i odlične performanse prilikom igranja ili streamanja sadržaja.

T3 je modelu QN95C dodijelio “Platinum Award” i dao mu pet od pet zvjezdica u svojoj recenziji. U poređenju s drugim ekranima napisali su: “Samsung QN95C pruža izniman kvalitet slike koja se može takmičiti sa svim OLED ekranima na tržištu.“ (T3, 03/2023).

Trusted Reviews također je uporedio performanse QN95 s drugim uređajima na tržištu, navodeći: “Jednostavno ne postoji nijedan drugi LCD TV koji koristi lokalno zatamnjenje za ograničavanje blještavog pozadinskog osvjetljenja tako dobro kao Samsung QE65QN95C.” Publikacija je također pohvalila tehnologiju Quantum Matrix, napisavši: “Samsung je otišao korak dalje sa svojim najnovijim Mini LED TV-om, koji se može pohvaliti velikim povećanjem zona zatamnjenja – a rezultati su ništa manje nego spektakularni.”

4K Neural Quantum Processor i Quantum Matrix tehnologija unutar Neo QLED 4K TV-a rade zajedno kako bi pružile briljantne detalje i senzacionalan kontrast, kao što Trusted Reviews kaže: “Zajedno sa već uspostavljenom Samsung stručnošću u lokalnom zatamnjenju i upravljanju energijom, ovo ogromno povećanje područja zatamnjenja može podići kvalitet slike na potpuno novi nivo.”

OLED iskustvo koje mijenja igru ​​- pokreće ga Neural Quantum Processor 4K

Misija kompanije Samsung je zadovoljiti različite zahtjeve potrošača pružanjem ekrana za njihove domove. Najnovija linija televizora nudi niz vrhunskih zaslona prikladnih za svaki dom i svakog potrošača, uključujući Samsung OLED 2023 televizore koji nude dinamičan kvalitet slike s dubokom crnom i živopisnim bojama.

Samsung OLED karakteriše nevjerovatna maksimalna svjetlina, no zahvaljujući naprednoj obradi ne nedostaje mu ni duboke crne boje niti zapanjujućeg kontrasta. HD Guru je u svojoj recenziji istakao da najnoviji Samsung model S95C ima: “značajno povećanu svjetlinu uz zadržavanje 100% volumena boje.” Home Cinema Choice također je pohvalio impresivan kvalitet boja S95C modela i dodijelio uređaju “Best Buy” oznaku i izjavio: “Poboljšanja u svjetlini i reprodukciji boja postignuta su bez ikakvih kompromisa kad su u pitanju duboki nivoi crne koje smo očekivali od OLED tehnologija.”

Samsung OLED ekrani zadržavaju ključne prednosti OLED tehnologije, dok nadilaze ograničenja svojstvena svjetlini OLED tehnologije korištenjem 4K Neural Quantum procesora. “Model od 195 cm (77 inča) S95C pruža snažnu kombinaciju živosti OLED tehnologije s kvantnim tačkama, tačnosti boja na referentno nivou i hiperbrze reprodukcije”, napisao je Sound & Vision. Recenzent je također odao priznanje predanosti inovacijama kompanije Samsung, pišući o S95C: “Bio je dug put do TV-a koji u potpunosti izražava kreativnu namjeru odmah po izlasku iz kutije, ali to je to.”

Realno iskustvo zvuka s Q-Symphony tehnologijom i obradom zvuka

Ključni element u pružanju kinematografskog iskustva kućne zabave je bogat i impresivan zvuk koji nadopunjava realističnu sliku, što Samsung u potpunosti pruža sa svojom linijom 2023.

Samsung 2023 televizori opremljeni su inovacijama kao što je Adaptive Sound+ karakteristika, koja koristi tehnologiju vještačke inteligencije za obradu svakog zvučnog objekta i osigurava da je sav zvuk čist i prave glasnoće. Također, nastavlja koristiti tehnologiju Q-Symphony, koja koristi vještačku inteligenciju za poboljšanje harmonijskog zvuka kombinovanih TV zvučnika i soundbar zvučnika.

Samsung televizori iz 2023 serije dobili su brojna priznanja za svoju izvanrednu zvučnu sliku, a publikacije poput Trusted Reviews ističu: “Ove godine, QE65QN95C također nudi VI-poboljšanu verziju Samsungove karakteristike Q-Symphony, koja omogućava učinkovitije grupisanje zvučnika u TV sa soundbar zvučnicima za stvaranje veće i detaljnije zvučne slike.” U redakciji je TV ocijenjen ocjenom “Highly Recommended” i nagrađen s pet od pet zvjezdica.

Samsung nastavlja revolucionirati industriju i već 17 godina učvršćuje svoju poziciju lidera na globalnom TV tržištu. Da biste saznali više o Samsungovoj liniji TV-a za 2023, posjetite Samsung web na linku.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img