Nedavno objavljeno

VRUĆE DRUŠTVENE TEME U PROGRAMU KONFERENCIJE PROACTIVE 2023

Objavljen je program konferencije PROACTIVE 2023 koji nudi raznovrsnost i različite perspektive za univerzalne komunikacijske i uopšte, izazove poslovanja u 21. vijeku.

Konferenciju će otvoriti prof. dr Alenka Jelen predavanjem o rodnoj nejednakosti koja se još uvijek smatra neproblematičnom, iako iskustva iz prakse govore drugačije jer istraživanja pokazuju da su toksične kulture, diskriminacija, devalvacija ženskog rada, rodni stereotipi, seksizam i simboličko nasilje i dalje svakodnevnica. Prof. dr Božo Skoko će pričati zašto države trebaju više PR-a a manje diplomacije, dr Dragana Đermanović će upoznati publiku s novom metodologijom ličnog razvoja, Vladimir Vulić s novim pristupima starim problemima kroz analogne inovacije a Dragan Đorđević će govoriti o hedonizmu i korisničkom iskustvu.

Kraz panel diskusije i PROACTIVE World Cafe radionice konferencija će se baviti značajem nauke, naučne i medijske pismenosti, medijskim sadržajima i platformama, kreativnim metodologijama i alatima, kao i drugim važnim komunikacijskim i društvenim temama.

“Izuzetno je važno da mi, kao praktičari i praktičarke radimo na jačanju i razvoju stručne, naučne komunikacije a ona mora da se razvija kroz sinergiju komunikacijske ekspertize i naučnih znanja i stručnosti. Program konferencije će ponuditi sadržaje od kojih ćemo, sigurna sam, svi imati korisne uvide ali i, tradicionalno za ovu konferenciju, ojačati mreže kontakata, tipične za naša okupljanja. Mi ne želimo da pokažemo da znamo. Pogotovo ne da znamo bolje. Nego da je važno da učimo i da ćemo nastaviti da učimo”, kaže Dobrila Močević, direktorica agencije PRIME Communications koja organizuje PROACTIVE.

PROACTIVE, regionalna konferencija posvećena odnosima s javnošću i komunikacijama, održaće se od 25. – 27. maja 2023. godine na Jahorini, u hotelu Rajska dolina. PROACTIVE 2023 je regionalna konferencija o komunikacijama koja već 18 godina, od 2005., okuplja stručnjake i stručnjakinje iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Evrope. Namijenjen je svima koji dolaze iz komunikacijske prakse korporacija, institucija, organizacija kao i osobama iz medija,  menadžmenta i ljudskih resursa. Ukratko, svi kojima su odnosi s ljudima i komunikacija u opisu posla.

PRoWoke&Change, provocirati, probuditi i promijeniti, slogan je pod kojim  se organizuje ovogodišnja konferencija i uz poruku ”Ne dijelimo nagrade. Dijelimo znanje.” Organizatori PROACTIVE konferencije – prva domaća PR agencija PRIME Communications i PROACTIVE Club – poručuju da su sigurni da prvi i najhrabriji u suočavanju s velikim promjenama u pravilu ostvare najbolje rezultate i da, iako ne dijele nagrade nego znanje, vjeruju da će znanje pobijediti.

Program je dostupan na linku: https://prime.ba/proactive/program/ a link za prijave je: https://bit.ly/PROACTIVEPRoWoke

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img