Nedavno objavljeno

PRIPREMA ZA LJETO: Sedam namirnica za borbu protiv celulita

Sušeno voće

Sušeno voće pomaže pravilnom radu crijeva i borbi protiv zatvora; bogato je vlaknima, proteinima i dobrim mastima koje su korisne u borbi protiv celulita.

Đumbir i kurkuma

Đumbir pomaže u uklanjanju masnih naslaga i ponovnom aktiviranju cirkulacije, olakšava probavu i umiruje glad. Kurkuma ima poznata lipolitička, diuretička i protuupalna svojstva, koja su korisna u liječenju naslaga celulita.

Lubenica

Lubenica je savršena hrana za borbu protiv celulita: pomaže u hidrataciji, pročišćavanju i borbi protiv zadržavanja tečnosti u tijelu: sadrži 95 posto vode i ima vrlo malo kalorija.

Celer

Celer je hrana za drenažu i detoksikaciju, bogata kalijem, koji pomaže u borbi protiv zadržavanja vode, a time i celulita: sadrži antioksidativne supstance, vitamin C, vitamin A i vitamine B. Treba ga jesti sirovog.

 

Crveno voće

Crveno voće, a posebno jagode, maline i borovnice, bogate su vitaminima, antioksidansima i pročišćavajućim supstancama koje pomažu u borbi protiv nesavršenosti kože i stoga su idealne za smanjenje celulita.

Citrusi

Citrusi sadrže vitamin C u izobilju: ovo voće pomaže u obnavljanju i zaštiti tkiva, sprečavajući starenje i stimulirajući proizvodnju kolagena. Konzumiranje citrusnog voća čini kožu elastičnijom i odlično je u borbi protiv celulita.

Paradajz

Paradajz aktivira prirodnu proizvodnju kolagena: antioksidans je i diuretik, blagotvoran je za kožu i cirkulaciju krvi i stoga savršen za borbu protiv celulita.

Latest Posts

Raport

spot_img