Nedavno objavljeno

Ruža za knjigu

Svjetski dan umjetnosti i autorskih prava obilježava se svake godine kako bi se naglasila važnost umjetnosti i kulture u našem svijetu. U sklopu ovog događaja, održana je promocija i simbolična akcija “Knjiga za ružu” na kojoj su posjetitelji u zamjenu za knjigu dobili na poklon ružu. Čestitke svim umjetnicima uputili su Ibrahim Spahić, Adis Lukač, Ćazim Hadžimejlić, Hadžem Hajdarević, Vanja Semić i Damir Petrinić.

 

Na ovaj važan događaj pridružili su se i pjesnici iz Njemačke koji su svojim djelima obogatili program. Predsjednik Internacionalne asocijacije umjetnika uputio je čestitke umjetnicima i članovima asocijacije/organizacije među kojima je i IPC. izrazio podršku povodom ovog značajnog dana. Tema promocije Svjetskog dana knjige i autorskih prava bila je jezici koji nestaju, što je izuzetno važno pitanje u današnjem globaliziranom svijetu, jer je očuvanje kulturnog naslijeđa od izuzetne važnosti.

 

Uz to, poseban dodatak ovom događaju bile su kompozicije Marine Rosić koje su upotpunile ovaj događaj i doprinijele atmosferi umjetničkog zajedništva. Ovaj događaj je bio prilika da se naglasi važnost umjetnosti u našem životu te da se podsjeti na značaj autorskih prava i njihovog očuvanja kako bi se omogućilo stvaranje novih umjetničkih djela u budućnosti.

Latest Posts

Raport

spot_img