Nedavno objavljeno

BFM Travnik pomogao najranijivu kategoriju: Majke se neće morati odvajati od bolesne djece

BFM Travnik koji posluje u sklopu Prevent grupacije pokazuje kontinuiranu brigu za lokalnu zajednicu zadirući u sve sfere važne društvu, a sada su odlučili pobrinuti se za najranijivije kategorije.

Želeći olakšati teške trenutke majkama zaposlenim u Preventu, ali i svim drugim majkama iz Travnika i okoline čiji mališani moraju ležati na Odjelu pedijatrije Kantonalne bolnice u Travniku, ova kompanija donirala je pomoćne krevete namijenjene onima koje moraju ostati u bolnici sa svojom djecom.

Time su bar malo rasteretili i olakšali majkama teške trenutke koje prolaze u brizi i borbi za ozdravljenje svojih mališana. A tako olakšavaju i osoblju kompletnog odjela koje nesebično liječi i njeguje najvrednije što imamo, a uz to pruža podršku, posebno moralnu majkama koje svakako boravkom na odjelu prolaze teške trenutke.

Čelnici Preventa iz Travnika jasno su ovim gestom iskazali da cijene rad i trud zaposlenih na Odjelu pedijatrije koji rade naporno sa svim raspoloživim sredstvima, pa će tako ova donacija znatno olakšati osoblju, ali i malim pacijentima i njihovim mamama za što ugodniji boravak na putu ka oporavku.

Nije prvi put da ova travnička kompanija brine o potrebama bolnice i zdravlju lokalne zajednice. Ranije su bolnici donirali vrijednu sondu, za vrijeme pandemije iskazali su se donacijom zaštitnih maski i odijela, a posljednja donacija vjerovatno će biti samo jedna u nizu podrški koje članica Preventove grupacije ima na umu ostvariti.

Latest Posts

Raport

spot_img