Nedavno objavljeno

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana proglasio Alkaloid vodećim investitorom u regionu

Povodom pete godišnjice svog osnivanja, Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (Comorian Investment Forum of the Western Balkans -WB6CIF), čiji je suosnivač Evropska unija, objavio je početkom 2023. godine poziv za učešće na regionalnom konkursu za kompanije iz šest zemalja članica. Rangiranje prijava, podijeljenih u šest kategorija, izvršila je komisija koju čine po jedan predstavnik iz svake od šest privrednih komora Zapadnog Balkana i predstavnik ureda Komorskog investicionog foruma.

Prva nagrada u kategoriji “Vodeći investitor (šampion) u zemljama Zapadnog Balkana” dodjeljena je “Alkaloidu” AD Skoplje, a uručena je na prigodnoj svečanosti organizovanoj u čast dostignuća najboljih i najuspješnijih kompanija u regionu.

Uzimajući u obzir značaj kontinuiranog ulaganja i unapređenja u svim segmentima poslovanja, te visoko pozicioniranje kao jedno od ključnih strateških opredjeljenja u poslovnoj politici „Alkaloida”, ova nagrada predstavlja još jednu značajnu potvrdu dostignuća kompanije:

„Alkaloid je u svojoj dugoj istoriji prošao kroz brojne izazove, ali jedna činjenična konstanta tokom devetodecenijskog razvoja bila su ulaganja koja su u protekle tri decenije bila usmjerena na izgradnju i proširenje proizvodnih kapaciteta, istraživačko-razvojnih kapaciteta, instaliranje savremene opreme, laboratorija i tehnologija, savremenog softvera te na dobro obučeno osoblje. Samo u proteklih pet godina investirali smo 104,1 milion eura u zemlje regiona, integrišući naše poslovanje u svrhu boljeg poslovanja iz naše baze u Makedoniji. Odlučni smo da ostanemo na tom kursu i ubuduće, radeći na globalizaciji brenda ‘Alkaloid’, dostojanstveno i predano, prakticirajući visoke etičke standarde, kredibilitet i profesionalan pristup u cjelokupnom poslovanju” – izjavio je generalni direktor/predsjednik Odbora direktora kompanije Živko Mukaetov.

Komorski investicioni forum je zajednička inicijativa privrednih komora zemalja Zapadnog Balkana, čiji je suosnivač Evropska unija, a koja zastupa interese više od 350.000 kompanija u pravcu realizacije zajedničkih aktivnosti koje su od interesa za poslovne zajednice u regionu.

Latest Posts

Raport

spot_img