Nedavno objavljeno

Prekrasne noge

Njegovane, glatke, seksi – ovako moraju izgledati vaše noge želite li privući poglede pune divljenja dok koračate u kratkoj suknjici ili bermudama. A mi vam otkrivamo kako to da postignete…

Dužinu nogu ne možemo promijeniti. Ali ni “gazele” ne izgledaju savršeno ukoliko ne koriste odgovarajuću njegu, dok i kraći modeli mogu postići optičku izduženost uz odgovarajuću njegu i malo treninga. Dakle, ne trošite vrijeme kukajući zbog obima nogu, proširenih vena ili natečenosti, već učinite nešto uspješno po tom pitanju. Iznenadit ćete se koliko možete učiniti za svoje noge, najčešće vrlo jednostavnim sredstvima.

Prva pretpostavka za njihov divan izgled je glatka i mekana koža, bez grubih zadebljanja i dlačica. Ovo nije problem postići kombinovanim programom njege koji se sastoji od svakodnevnog utrljavanja mlijeka (ako je potrebno i anticelulitne kreme), pilinga (svaka tri do četiri dana) i uklanjanja dlačica (redovno i često koliko je potrebno, ovisno o metodi uklanjanja). Prema aktuelnoj femal-Vibration studiji firme Gillette, nanošenje kreme za 87% ispitanih žena spada u svakodnevnu rutinsku njegu. Šezdeset i jedan posto redovno uklanja dlačice sa listova, dok 35% smatra da je to neophodno činiti i sa butina. Pred vama je sedam savjeta za prekrasne noge, bez previše muke i uz očaravajući propratni efekat.

VISOKE POTPETICE

Na visokim potpeticama noge izgledaju gotovo duplo duže i gracioznije. Hod dobiva na seksepilu, a mišići na stražnjici i nogama postaju zategnutiji. Kako cijena seksi izgleda ne bi bila previsoka u smislu bolnih stopala, navečer koristite hranjivu masku za stopala sa ekstraktima minerala i mentola koji hladi, opušta i umiruje. Ujutro izmasirajte stopala masnom hranjivom kremom kako biste omekšali kožu. Ukoliko ste kožu stopala uništili dan ranije u uskim cipelama, oštećena mjesta zaštitite specijalnim kremama za žuljeve. Postoje specijalne kreme u stiku koje stvaraju zaštitni film preko žulja i smanjuju trenje između kože i cipele. No, ako je žulj ozbiljnijih dimenzija, najbolje je staviti transparentni flaster za žuljeve. I ne zaboravite, njegujte nokte na nogama, koji ovog ljeta najljepše izgledaju sa bijelo nalakiranim noktima. Ovoj boji potrebna je svijetla, ravnomjerna baza. Postignite dijamantni sjaj noktiju za jedan minut sa L’Oréal Jet Set Diamant lakom za nokte. Preporučujemo nijansu 007 – Blanc Platine. Ako ste do sada redovno lakirali nokte, te su vam požutjeli, napravite kupku za stopala u koju ćete ubaciti tabletu za izbjeljivanje noktiju.

FORMA BIKINIJA

Izgled dugonoge femme fatale na plaži postići ćete u bikiniju i kupaćem kostimu sa dubokim izrezom. No, trokutasti bikini sa tankim vezicama pogodan je samo za izuzetno vitke žene. Dovoljan je “normalan” kupaći kostim sa nešto dubljim izrezom donjeg dijela. Ravni izrez u stilu 30-ih čini da noge izgledaju kraće. Ne želite li pokazati previše, prebacite prozirni pareo preko kukova. Ovoga ljeta izuzetno su popularne bermude, pri čemu se također možete igrati sa dužinom: visoko podvrnute uz visoke potpetice ili sportski spuštene uz japanke.

SJAJNO ULJE

Ulja sa sjajem bacaju pravo svjetlo na nježno preplanule noge. Njihov dragocjeni sastav – biserne čestice u zlatnoj ili bakarnoj boji – omotavaju noge poput svilenog zlatnog vela i opčinjavaju strukturirajućim svjetlosnim refleksijama. Hranjive i mirisne tvari u uljima brinu se za mekoću i vlažnost kože. Možete ih nanositi nerazblažene ili pomiješane sa losionom za tijelo, ali prije nanošenja ih obavezno dobro protresite kako bi se sjaj ravnomjerno rasporedio. Sjajnim uljima možete ukrasiti ne samo noge već i dekolte, ruke, lice, kosu…

Noge za pokazivanje: lagano preplanule i njegovane, na visokim potpeticama u kombinaciji sa kratkim šorcem, izgledat će beskonačno duge

KAMUFLAŽA

Estetski problemi sa kožom poput izraženih crvenih kapilara ili plavih fleka zahtijevaju kamuflažu. Idealni su vodootporne kreme i make-up koji se najbolje nanosi na tijelo vlažnom spužvicom. Plave fleke na koži prvo prekrijte žutom kamuflažnom kremom (komplementarna boja), pa tek potom nanesite make-up za tijelo. Ukoliko je podudarnost boje u pitanju, manja sporna mjesta možete prekriti puderom za lice, ali možete i pomiješati nijanse make-up kamuflaže za tijelo koje se mogu izvrsno kombinirati. U slučaju žurbe može poslužiti i korektor, ali je njegova mana što najčešće nije vodootporan.

Osvježenje za umorne noge: hladan mlaz od stopala prema koljenima

HLAĐENJE

Osjećaj težine u nogama i natečene vene gotovo su neizostavni u vrelim ljetnim danima. Nažalost, hladno more da se osvježimo nije uvijek u blizini. Ništa strašno ukoliko imamo druge efikasne pomagače pored sebe. Za osjećaj svježine idealna je pucketava pjena sa efektom hlađenja zahvaljujući sastojcima poput mente i mirisa limuna. Gelovi sa ekstraktom crvenog grožđa, vitalizirajućim ekstraktima algi ili opuštajućim sastojcima koji potiču mikrocirkulaciju, pobrinut će se za novi osjećaj lakoće u nogama, kao i za glatku, zategnutu kožu. Najbolje je da ih nanesete već ujutro kako bi oticanje nogu preko dana bilo donekle pod kontrolom. Savjet za masažu nogu: uvijek ih masirajte od gležnjeva prema gore držeći pritom noge visoko podignutim. Na kraju uhvatite gležnjeve sa obje ruke i pokrećite stopala u stilu stop-i-kreni pokreta.

BOJA

Nježno preplanule noge jednostavno su ljepše, a uz to djeluju i nešto vitkije. Brži način od sunčanja su vodootporni puderi u spreju čiji učinak traje cijeli dan. Nasprejati, razmazati rukama, ostaviti da se osuši i – gotovo. Koristite li kreme za samotamnjenje, učinak je nešto duži. Ono što je bitno za ravnomjeran rezultat jeste da prije nanošenja obavezno uradite piling, te da stopala od gležnjeva u pravcu nožnih prstiju samo blago namažete kremom, inače će vam boja oko zglobova biti mnogo tamnija od ostatka kože.

TRENING MIŠIĆA

Kad vam tokom dana lagano oteknu noge i gležnjevi, pomažu i pokreti: u sjedećem položaju kružite stopalima, a dok stojite propinjite se na prste. Ovo ublažava zakrčenja u tkivu i ispravlja vene. Pomaže, a pritom i hladi i jača ukoliko pod stopala stavite bocu sa ledenom vodom i rolate je neko vrijeme. Ako svakodnevno trenirate, muskulaturu butina i prepona oblikovat ćete uz pomoć sljedeće dvije vježbe:

1. Lezite na lijevu stranu i poduprite se podlakticom tako da tijelo dobije jednu kosinu. Podignite desnu nogu sa strane, pazite da bude ispravljena i pravite lagane kružne pokrete. Nakon 15 ponavljanja, promijenite stranu.

2. Ispravite se, stavite ruke ispod stražnjice, raširite noge u širini ramena. Spustite se što je moguće više savijajući koljena i vodeći računa da su vam leđa ispravljena. Brojite do 20, ispravite se. Tako 15 ponavljanja. Idealni sportovi za zategnute noge su plivanje, vožnja bicikla i rolanje.

Latest Posts

Raport

spot_img