Nedavno objavljeno

Zašto su svi toliko postali opsjednuti lijekom za dijabetes?

Pomama za Ozempicom krenula je iz Amerike, a u Hrvatskoj je čak došlo do nestašice lijeka namijenjenog dijabetičerima

TikTok i društvene mreže bruje o Ozempicu. Ukratko, Ozempic je lijek namijenjen osobama s dijabetesom tipa 2. U pop kulturi, lijek je postao viralan jer je poznat po suzbijanju apetita i skidanju kilograma. U Americi kruže priče o organiziranju “Ozempic zabava”, na kojima vam priđe prijatelj i u tijelo ubrizga lijek za mršavljenje, a neke poznate osobe povezane s njegovim uzimanjem navodno su Kim Kardashian i zvijezda Pravih kućanica s Beverly Hillsa Kyle Richards.

Zbog toga što se Ozempic u SAD-u koristi za mršavljenje, i nakon što su ga neke slavne osobe počele preporučivati preko društvenih mreža, i u Hrvatskoj je zavladala pomama za ovim lijekom za dijabetičare, koji bez recepta košta 85 eura. Došlo je čak i do nestašice, jer se 80 posto lijeka izdavalo na privatni, tzv. bijeli recept, pa Hrvati, kako piše Jutarnji list, masovno odlaze u Sloveniju jer lijeka tamo i dalje ima na tržištu.

Ozempic je u SAD-u ipak registriran i kao lijek za mršavljenje, a njegova je prednost što se uzima samo jednom sedmično. No, postoje i pacijenti koji neće smršati, odnosno neće izgubiti ni kilograma jer jednostavno neće na njega reagirati.

Latest Posts

Raport

spot_img