Nedavno objavljeno

Odlazi li Tarantino u penziju?

Američki mediji pišu da reditelj koji stoji iza nekih od najupečatljivijih ostvarenja u posljednje tri decenije radi na novom filmu koji bi mogao biti i njegov posljednji

Novi film Quentina Tarantina vruća je tema već mjesecima, no čini se da je konačno donio odluku o tome koji će film postati njegovo deseto rediteljsko izdanje. Kako piše The Hollywood Reporter, Tarantino će režirati film pod nazivom The Movie Critic, za koji se napisao scenarij, a sprema se raditi ga krajem godine.

Detalji o filmu su još uvijek nepoznati, ali prema napisima u medijima, glavni lik će biti žena, a radnja je smještena u Los Angeles 1970-ih. To je mnoge dovelo do zaključka da će Tarantinova tema biti Pauline Kael, američka filmska kritičarka koja je pisala za The New Yorker od 1968. do 1991, poznata po svojim “duhovitim, zajedljivim, vrlo samouvjerenim i oštro fokusiranim” kritikama, i čija su mišljenja često bila suprotna mišljenju njenih savremenika.

Za Tarantina će njegov posljednji film svakako biti poseban, a s obzirom na to da je gajio iznimno poštovanje prema Pauline Kael, koja je umrla 2001., čini se logičnim da će ona biti u središtu njegovog posljednjeg uratka.

Tarantino već neko vrijeme razmišlja o svom sljedećem filmu, još otkako je njegov film Bilo jednom u Hollywoodu (2019.) osvojio dva Oscara. Iako se pisalo o tome da je na radaru treći nastavak Kill Billa, izgleda da je potpuno nova filmska priča mjesto gdje će Tarantino završiti svoju rediteljsku karijeru i više-manje unutar vremenskog okvira koji je sam sebi odredio. Dugi niz godina Tarantino je jasno davao do znanja da namjerava režirati ne više od 10 filmova i povući se kao reditelj do svog 60. rođendana. Ovog mjeseca, tačnije 27. marta, obilježava taj važan rođendan, pa se čini da nije previše daleko od svog plana za penziju.

Latest Posts

Raport

spot_img