Nedavno objavljeno

Zahvala turistima iz BiH za dugogodišnju vjernost Dubrovačkom primorju

Turistička zajednica Općine Dubrovačko primorje predstavila se  građanima Sarajeva i BiH uz nastup Kulturno umjetničkog društva „Primorska lijera“ iz Dubrovačkog primorja. Druženje s građanima održano je od 10 do 14 sati u foajeu Sarajevo City Centra (SCC, Vrbanja 1), gdje su posjetitelji uz upoznavanje s turističkom ponudom Dubrovačkog primorja i Slanoga mogli uživati u tradicionalnom primorskom plesu.

Uz prigodni program i autohtone poklone iz Dubrovačkog primorja te brojne turističke informacije ujedno je to zahvala turistima iz Bosne i Hercegovine koji za svoj odmor odabiru Dubrovačko primorje i Slano. Već dugi niz godina upravo ovaj zapadni dio Dubrovačko – neretvanske županije privlači veliki broj turista iz BiH koji obožavaju pitoreskne slanske vale, netaknutu prirodu i čisto plavo more. Turisti iz BiH su ostvarili 11.382 dolaska i 76.807 noćenja u pet godina. Zbog blizine i pristupačnosti, gosti iz BiH većinom dolaze automobilima te odsjedaju u hotelima, privatnom smještaju, ali i kampovima.

Dubrovačko primorje obiluje prirodnim bogatstvima, ujedno je to kraj gostoljubivih domaćina, tradicije, jedinstvene prirode i gastronomske ponude. Raznolikost obale i zaleđa nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Središte Općine je Slano gdje su smještene suvenirnice, trgovine, pješčane i prostrane plaže prilagođene djeci, ali i invalidima te šetnica duga pet kilometara kao i mnogobrojne biciklističke staze. U Slanomu se ljeti odvijaju različite manifestacije u čijim programima uživaju brojni turisti iz različitih krajeva svijeta.

Kako bi iskusili ljepotu prirode, nevjerojatno čisto i plavo more te jedinstveni aktivni turizam pozivamo vas u Dubrovačko primorje koje će vam omogućiti bijeg od gradske vreve i idealni ljetni odmor.

Latest Posts

Raport

spot_img