spot_img
NaslovnicaMODABiste li ih vi nosili?

Biste li ih vi nosili?

Britanski dizajner Christian Cowan “ukrasio” je čizme iz nove kolekcije likom iz Teletabisa

Moda je zadnjih nekoliko godina krajnje opsjednuta svime i svačim iz 2000-ih, a sada jedan dizajner pomiče granice te fiksacije potezom koji se može opisati samo kao – previše. U saradnji s TV emisijom Teletabisi, britanski dizajner Christian Cowan dao je svijetu čizme ukrašene Dipsyjem – za koje čisto sumnjamo da ih je iko tražio.

Koliko god ovo partnerstvo bilo neobično, nije potpuno neočekivano: još u septembru 2021., na Sedmici mode u New Yorku, na Cowanovoj pisti pojavio se Tinky Winky (ljubičasti), pa je prava saradnja sljedeći logičan korak.

U Cowanovoj novoj kolekciji ima dosta, da tako kažemo, “normalnih” komada, poput teksas-jakni i majica sa slikama Teletabisa koji poziraju uz stvarne manekene. Ali predmet zbog kojeg se mnogi češkaju po glavi jeste spomenuti par zelenih čizama, na čijem se vrhu nalaze Dipsyjeve ruke i glava s pomalo jezivim pogledom. No izgleda da je Cowen ipak bio svjestan “posebnosti“ svoje kreacije, jer dok se ostale stvari iz kolekcije mogu kupiti preko njegove web-stranice, čizme su dostupne samo za posebne narudžbe.

 

Možda vas zanima

spot_img

Nedavno objavljeno