Nedavno objavljeno

Smije li žena u 58. godini dobro izgledati?

Nakon što je objavila fotografiju na kojoj pozira u donjem vešu, bivša manekenka Paulina Porizkova suočila se s negativnim komentarima na društvenim mrežama

Kada je 58-godišnja Paulina Porizkova objavila simpatičnu fotografiju na kojoj pozira u crnom donjem rublju, nije očekivala uvrede koje je dobila preko interneta. Objavom ove fotke, bivša manekenka željela je prikazati stariju ženu kao “još uvijek seksi i fit”, kako je kasnije napisala, te istaknuti svoj život “ponosne pomajke petero djece”.

Sa svojim divnim osmijehom i impresivnom građom, Paulina Porizkova nije baka poput ostalih. Ali ako samo letimično prođete kroz komentare koji slijede, steći ćete uvid u vrstu negativnih vibracija i okrutnih poruka koje primaju javne ličnosti. Paulina Porizkova podijelila je neke od njih.

Foto: Instagram

“Naravno, tako se izgleda u 58. s puno novca, pristupom najboljim estetskim tretmanima, filerima, botoksu, laserima, tretmanima za podsticanje kolagena, trenerima, osobnim kuharima, zdravom hranom itd. Ovako ja izgledam sa 59 bez svega toga”, napisala je jedna korisnica.

“Nisi lijepo ostarila. Izgledaš mnogo starije nego što imaš godina”, drugi je komentar.

Ispada da žene nikad ne mogu pobijediti. Kritikuje ih se da nisu “primjerene godinama” (šta god to značilo) ili da izgledaju “prestaro”. Iako Paulina Porizkova priznaje da prima mnogo poruka podrške, brojni kritičari joj prigovaraju da predstavlja starije žene na različite načine.

“Čini se da se mnogi pogrdni komentari fokusiraju na to da mi treba tuđe odobravanje; što je djelimično tačno, trebam biti primijećena kako ne bih morala biti nevidljiva”, napisala je Porizkova u poruci. “Najmanje dragi komentari su mi ipak oni o činjenici da sam visoka i mršava. Nije mi dopušteno predstavljati žene svojih godina. Jer, prema njima, ne izgledam kao tipična žena u tim godinama. Ja ni ne pokušavam predstavljati sve žene mojih godina. Kako bih mogla? Kako bi to iko mogao? Nismo li svi različiti i nije li u tome naša ljepota? U našoj posebnosti?”

Zaključak: online trolovi nisu u stanju voljeti sebe onakvima kakvi jesu. Osjećaju sram i nesigurnost te provode puno vremena upoređujući se s drugima. U želji da omalovaže druge, šalju opake komentare. I kao što dokazuje Paulina Porizkova, ženama poput nje ovakvi komentari utiču na svakodnevni život. Dakle, da bismo svijetu donijeli radost i dobru energiju, pokušajmo unijeti pozitivnost na društvene mreže.

Latest Posts

Raport

spot_img