Nedavno objavljeno

PRISJEĆANJE Najljepša čestitka koju smo dobili za 8. mart

Dva razreda osnovne škole Skender Kulenović iz Sarajeva, učenici i učenice III 1 - učiteljice Aide Hrković i razreda III 4 - učiteljice Maje Fazlić, su za Dan žena osmislili, dizajnirali i napravili svoje ručno rađene primjerke Gracije, stavivši na naslovnicu svoje mame!

U ovih sad već 19 godina nismo doživjelo ovakvo prekrasno iznenađenje kao što su nam prošlog marta priredila djeca osnovne škole Skender Kulenović iz Sarajeva i njihove učiteljice. Dva razreda, učenici i učenice III 1 učiteljice Aide Hrković i razreda III 4 učiteljice Maje Fazlić su za Dan žena osmislili, dizajnirali i napravili svoje ručno rađene primjerke Gracije, stavivši na naslovnicu svoje mame! “Ideju sam dobila od hrvatskih kolegica i odlučila je sprovesti u djelo sa svojim učenicima i učenicama. Nas dvije, moja kolegica Maja i ja smo djecu upoznale sa detaljima ideje o pravljenju novine, magazina Gracija, koji će ujedno biti i čestitka njihovim mamama. Odavanje počasti kroz tekst koji će sami napraviti”, ispričala nam je tada Aida Hrković. Bio je ovo i proces u kojem su se upoznavali s printanim medijima, sa porukama koju šalju naslovnice Gracije, prepoznavali su lica koja smo stavljali na naše naslovne stranice, i ujedno pravili svoj koncept. “Svakoj generaciji učenika je potrebno nešto drugačije, a ovo je, mislim, posebno snažna poruka za Osmi mart. Naš posao je važan a glavni cilj nam je uvijek jasan: napraviti dobar temelj za njih u ovim godinama iz kojeg će onda izrasti u dobre i pametne ljude”, dodaje Aida.

Djeca, njih 50 iz dva odjeljenja škole Skender Kulenović od svojih učiteljica su dobili tajne zadatke da podrobnije saznaju detalje o svojim mamama i naprave tekst o tome, a da mame o tome ništa ne znaju. U ovom poduhvatu su im pomogli drugi članovi porodice. I onda su danima vrijedno radili na svojoj Graciji posvećenoj mami. Rezultati su bili prekrasni a mi u Graciji, počašćeni i nemjerljivo dirnuti onim što smo vidjeli. Djeco, učiteljice – hvala vam na ovom prekrasnom daru! U nastavku pogledajte djelić onoga što je nastalo kao rezultat ove predivne ideje:

 

Latest Posts

Raport

spot_img