Nedavno objavljeno

STIŽE 8. MART Šta žene ne žele

Malo koji muškarac će se potruditi, biti maštovit i nastojati da izbjegne već uobičajene poklone za Dan žena. Istina je da se poklonjenom konju ne gleda u zube, ali ne treba ni pretjerivati

Priredila Mila Durić

Nekom je svaki praznik razlog za druženje, dobro raspoloženje i darivanje, pa tako i Dan žena. Ali sve je više onih koji će reći da žene zaslužuju mnogo više od jednog dana u godini, koji im je zvanično posvećen. I da je sasvim nepotreban praznik koji slavi ženu jednom godišnje, te da je sve izgubilo smisao i postalo čista komercijalizacija. Bez obzira šta mislili o tome, i ove godine će vladati opsadno stanje u cvjećarama i parfimerijama, a mnogobrojni ulični prodavači će vam nuditi polusmrznute bukete i jeftine original parfeme. A sve može i drugačije zato pročitajte tekst i pogledajte fotografije (i proslijedite link onome od koga očekujete dar).

Možda nećete za Dan žena dobiti ništa, možda ćete dobiti poklon koji će vas oduševiti, a možda će to biti nešto zbog čega ćete usne (opet) morati razvući u usiljen osmijeh. Malo koji muškarac će se potruditi, biti maštovit i nastojati da izbjegne već uobičajene (tačnije, dosadne i predvidive) poklone za Dan žena, ali i za rođendan, i za Novu godinu… Nakon ankete provedene među djevojkama i ženama, na internetu postoji spisak najgorih poklona dobivenih za neki od navedenih praznika. A nemali broj anketiranih žena pritom je izjavio kako sa strahom otvaraju darove, da teško glume zahvalnost i oduševljenje, te kako bi ponekad više voljele da ih muškarci “zaborave” kupiti.

Na prvom mjestu liste neželjenih poklona su kućanski aparati, mikseri, cjediljke za voće, mini usisivači, jer žena pomisli da je partner najprije vidi u ulozi domaćice. Drugo mjesto pripada odjeći pogrešne veličine. Žene uglavnom dobiju premale majice ili hlače, što može nositi dvije pogrešne poruke: voljena osoba ih ne poznaje dovoljno ili ih smatra predebelim?!

Otvoriti kutiju s darom i suočiti se s činjenicom da se u njoj nalazi nešto što ne želimo ili nešto potpuno nemaštovito, dovodi do razočarenja u partnera. Koliko će žena biti razočarana zavisi od toga koliko dugo je u vezi; pogrešan poklon poslije nekoliko godina zabavljanja ili zajedničkog života može izazvati ozbiljnije neprilike. Za žene kojima je ljubav pitanje hemije i mirisa, nema ništa gore nego kad dobiju proizvod za njegu tijela ili parfem od čijeg mirisa im se digne želudac, dok one romantične budu razočarane kad dobiju knjigu ili album koje nikada same ne bi kupile, jer su potpuno drugačijeg žanra od njima omiljenog.

NEĆU, NEĆU… Na prvom mjestu liste neželjenih poklona su kućanski aparati, mikseri, cjediljke za voće, mini usisivači, jer žena pomisli da je partner najprije vidi u ulozi domaćice

“Žene često ne žele prihvatiti kao poklon nešto što nikada same sebi ne bi uzele, a možda bi trebale biti fleksibilnije, te gest shvatiti kao poziv da uđu u partnerov svijet, da upoznaju nove okuse i mirise, drugačije od njihovih. To može biti prilika za bolje upoznavanje, za sazrijevanje i pojedinca i para”, smatraju stručnjaci za muško-ženske odnose, koji muškarcima savjetuju da uvijek trebaju igrati na jednostavnost i iznenađenje. Ako je veza na početku, neka zaborave na skupe poklone kako bi izbjegli da se žena osjeća neugodno, te pomisli kako bi prvom prilikom trebala uzvratiti istom mjerom. Trud ili maštovitost bit će mnogo efektniji od previše potrošenog novca.

Možda nije najdirektnije povezano uz Dan žena, ali: romantična šetnja, uz odlazak na mjesto prvog susreta, naprimjer, obrok koji je muškarac skuhao ili čaša šampanjca uz svjetlost svijeća, masaža omiljenim aromatičnim uljem – više će značiti voljenoj ženi od već uobičajenog buketa ruža, kutije slatkiša ili nakita (koji će zauvijek ostati u kutijici). Tako su pokazali rezultati ankete, što naravno ne znači da nema žena koje misle drugačije. Uvijek možete izabrati i nešto duhovito, narugati se na vlastiti račun kroz poklon svojoj partnerici.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img