Nedavno objavljeno

Ivica Kostelić u domu direktorice Gracije

Jedan od najboljih skijaša u historiji ovog sporta Ivica Kostelić, boravio je u BiH tokom vikenda, uživajući na snijegu na planinskim ljepoticama. Poznati hrvatski skijaš je na svom Facebook profilu objavio fotografiju trenutka zabilježenog dok uživa na olimpijskoj planini, uz kratki opis: “Čarobna šuma, Bjelašnica”. Mediji su prenijeli detalje njegovog boravka na Bjelašnici, a nama je preostalo samo da objavimo fotografiju i kratku priču o tome da je Kostelića u svom domu ugostila direktorica Gracije Belma Pećanin. Naime, Belmin sin Nedim, iskusni snowboarder, je bio dijelom ekipe koja je poznatom skijašu pokazivala staze i bogaze olimpijske planine, off road puteve koji su najzahtijevniji ali zato i najslađi zalogaj za skijaše poput njega.

Višestruki skijaški prvak svijeta je i lani boravio na Bjelašnici, u okviru edukacijskog međunarodnog skijaškog kampa za djecu “Telemach Children Speed Camp 2022”, a inače je već godinama u rekreativnim vodama skijanja, nakon povlačenja iz profesionalnog bavljenja ovim sportom. Na večeri kod Belme Pećanin kazao je kako je oduševljen gostoprimstvom na Bjelašnici, ali i ispričao nekoliko zanimljivih detalja iz privatnog života, koji, sigurni smo, neće naškoditi nikome ako ih podijelimo ovdje: njegov otac Ante, poznati skijaški trener, te nekad aktivni sportista i rukometni trener, a koji je Ivicu kao i njegovu sestru Janicu doveo do šampionskih tronova, danas gazi 84. godinu, ali je vitalan i dan danas te, kako nam je kazao Ivica, ne odustaje od svojih dnevnih rituala kojima jača svoju fizičku spremnost.

Tema za razgovore na večeri u domu Pećanin nije manjkalo, obzirom da je Belma višedecenijska iskusna skijašica, a i njezina djeca Nedim i Uma vole zimske sportove, te su izabrali snowboarding za boravak na snježnim stazama. Umi je snowboarding posebna ljubav, ali i sportska aktivnost za koju obučava i mlađe generacije. Počela je skijati sa 3 godine, no kada je, po uzoru na brata, sa 11 godina probala voziti snowboard, shvatila je da joj to puno više leži, te u njenim policama stoje i medalje osvojene na različitim snowboard takmičenjima. Na kraju večeri je Ivica Kostelić Belmi potpisao skije, u znak zahvalnosti za gostoprimstvo. Do skorog viđenja, Ivice!

 

Latest Posts

Raport

spot_img