Nedavno objavljeno

ŽENE ZA ŽENE

Mreža udruženja žena za ruralni razvoj zajedno sa Udruženjem Žene za Žene International planira okupiti 1.000 žena iz ruralnih područja BiH u Sarajevu 8. marta, s ciljem promocije međusobne solidarnosti, jednakopravnosti spolova, uspješnih žena iz ruralnih područja, njihovih organizacija te njihove uloge u radu lokalne zajednice.

PRIDRUŽITE NAM SE U NAŠIM AKTIVNOSTIMA 8. MARTA:

  • šetnja sa 1000 učesnica od Baščaršije do Doma mladih (od 10:00 do 11 sati)
  • održavanje svečane manifestacije (od 11:00 do 13:00 sati)
  • obraćanja organizatora i gostiju
  • prikazivanje promotivnog i inspirativnog videa #svakažena
  • kulturno-umjetnički program tokom održavanja manifestacije
  • uspostavljanje online razgovora sa predstavnicama organizacija žena koje pomažu žene u Ukrajini i ukrajinske izbjeglice u Poljskoj kao znak naše solidarnosti
  • dodjela nagrada i priznanja uspješnim ženama iz ruralnih područja za njihov aktivni angažman u jačanju Mreže udruženja žena iz ruralnih područja BiH.

O nama

Udruženje Žene za Žene International je djelovalo u BiH od 1993. do 2003. pod okriljem Women for Women International, a osnovano je s ciljem pružanja finansijske i emocionalne podrške ženama raseljenim zbog rata 1992-1995. Od 2003. godine djelujemo kao samostalna lokalna nevladina organizacija u BiH, koja podržava žene u njihovim naporima da unaprijede svoj ekonomski, politički i socijalni položaj i aktivno učestvuju u donošenju odluka.
Naš rad sa ženama i za žene se ogleda kroz djelovanje u četiri oblasti:
Društveni razvoj i građanski aktivizam žena
Podrška ekonomskom osnaživanju žena
Umrežavanja žena (Mreža udruženja žena za ruralni razvoj – 17 udruženja članica Mreže)
Odgovor na kriznu situaciju – pomoć ukrajinskim ženama izbjeglicama u Poljskoj i raseljenim ženama u Ukrajini.

Naša potignuća

Od osnivanja pa do danas u BiH izravno smo podržali 63.000 žena pružanjem programske i finansijske podrške u više od 50 zajednica (uglavnom u ruralnim područjima) različitih etničkih i vjerskih skupina BiH, te smo podržali osnivanje preko 30 organizacija žena u BiH.
Žene za Žene International je 2019. godine pokrenulo neformalnu Mrežu udruženja žena za ruralni razvoj, koja okuplja 17 udruženja iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine (Mostara, Jablanice, Konjica, Istočnog Sarajeva, Doboja, Zavidovića, Tešnja, Visokog, Viteza), sa preko 1000 članica.

Ko nas podržava

Ovogodišnju manifestaciju ne bi bilo moguće realizovati bez podrške sponzora koji su prepoznali važnost ovakvog događaja za čitavu Bosnu i Hercegovinu. Naši sponzori do sada su medijske kuće i društveno odgovorne kompanije koje razumiju važnost uključivanja žena u sve društvene procese kao i značaj prilike da upravo one motivišu svojim uspjesima buduće generacije, a do sada su nas podržali: Tershouse, Violeta, Vispak, Leda, RSG, Gracija, KŠC Sarajevo i Women for Women International.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img