NaslovnicaNAŠE PRIČEDonesite igračke na utakmice Željezničara i Veleža - za djecu Sirije i...

Donesite igračke na utakmice Željezničara i Veleža – za djecu Sirije i Turske!

Nikoga nisu ostavile ravnodušnim scene sa utakmice Bešiktaš – Antalyaspor, na kojoj su navijači zasuli teren igračkama za djecu koja su ostala bez svega u katastrofalnom zemljotresu u Turskoj i Siriji. Pomozi.ba je u takvom poduhvatu vidio ideju da se slično napravi i kod nas. I evo kako će to izgledati:”U saradnji sa fudbalskim klubovima Željezničar i FK Velež Mostar Velež pozivamo sve navijače koji u subotu 4. marta budu pratili utakmice Željezničar – Sloboda i Velež – Borac da sa sobom ponesu po jednu igračku i tokom poluvremena je ubace u teren”, poručili su iz Pomozi.ba.

Njihovi volonteri će biti tu da pokupe igračke i spreme ih za naredni konvoj pomoći za djecu Sirije i Turske kojeg uveliko pripremaju. “Oni koji neće biti na utakmicama, a žele da doniraju igračke za mališane ove dvije zemlje, svakako ih i dalje mogu donijeti u naše prostorije u Sarajevu, Travniku, Bihaću, Sanskom Mostu i Mostaru.”
Također, do subote 4. marta igračke prikupljaju i prijatelji Pomozi.ba u fitness centrima XXL – sports center i Fitness centar DiskoGym Sarajevo , gdje se dobro očuvane ili nove igračke mogu donijeti od 6 sati ujutro sve do ponoći.
Podsjećamo kako nas je sve ganula gesta malenih Bišćana i Bišćanki iz JU Dječiji vrtić Bihać koji su prikupili su igračke za drugare iz Turske i Sirije.
Svi zajedno za djecu Sirije i Turske!❣

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno

spot_img