spot_img

Nedavno objavljeno

NOBS bend je sinonim za dobru zabavu, sada su oduševili instrumentalom “Motivi sa Balkana”

"Motivi sa Balkana" novi je instrumental odličnog benda Nobs i Lejle Piljević Kezo. Numera je snimana u studiju Amadeus kod Marina Meštrovića, koji je bio zadužen za miks, dok aranžman potpisuje Kenan Imamović.

– Radi se o instrumentalnoj kompoziciji koja je nastala tokom živog nastupa sa NOBS bendom svirajući fraze melodija koje su mi padale na pamet. “Motivi sa Balkana” nastajali su spontano tokom dužeg perioda, dok nismo napravili kompletnu kompoziciju. Prve reakcije publike su odlične i na nastupima traže da je sviramo po nekoliko puta – rekla je Lejla Piljević Kezo.

Foto: Ensad Adilović Kinez

Kadrovi spota su snimani u Sarajevu, a za režiju je bio zadužen Anis Mujanović. Kamermani su bili Jasmin Spahić i Samir Kadić. Za šminku je bila zadužena Naida Đekić. U spotu glume Husein Džirlo, vlasnik poznate sarajevske čajdžinice Džirlo, i legenda sarajevskih ulica Ćiro.

– S obzirom da svaku svoju numeru izvodim teatralno, s vremenom smo došli na ideju da one najveselije iz publike interaktivno uključimo u kompletan performans. Mislim da je spot jako veseo i zabavan. Tu večer kada smo snimali, ni veliki minusi napolju nas nisu spriječili da se smijemo tokom snimanja. Svidjela mi se Anisova ideja da u spotu sudjeluju ljudi koji su pravi simboli grada Sarajeva, a najinteresantnije je to što su slučajni prolaznici željeli da plešu uz našu melodiju, tako da su i neki od njih u kadrovima – nastavlja jedna od najboljih bh. violinistica.

Foto: Robert Dacesin

NOBS je jedan od najtraženijih sarajevskih bendova, a, pored nastupa u BiH, imaju pozive za nastupe širom regiona i Evrope.

– NOBS (no ordinary balkan sound) je bend sa zaista širokim repertoarom. Svi muzičari su veliki profesionalci, tako da izvođenje prilagođavamo publici. Ako ste dugo u ovom poslu, možete procijeniti šta publika želi da čuje u datom momentu. Bend čine vokal, bubnjevi, bas gitara, gitara, klavijature, harmonika i, naravno, violina – kaže Piljević Kezo koja dodaje da je NOBS postao sinonim za dobru zabavu u Sarajevu i da u narednom periodu publika može očekivati još mnogo iznenađenja.

Prije mjesec dana NOBS je objavio svoju prvu autorsku pjesmu “Sto života” zajedno sa Minelom Spahovićem. Tekst, muziku i aranžman potpisuje basista benda Kenan Imamović. Kadrovi za spot za “Sto života” snimljeni su na pozorišnoj sceni “Centra za kulturu” u Konjicu. Za videozapis je bio zadužen Edis Macić, a režiju potpisuje Emir Tucaković.

– Mi smo jedna velika, sretna porodica. Podudaramo se karakterno, slična nam je i narav, tako da ih ne bih mijenjao nizašta. Radimo i na novim zajedničkim projektima. Čim ugrabimo slobodnog vremena započet ćemo nove projekte. Svi projekti su jako ozbiljni i ko nas prati imaće razloga da se raduje – kaže Minel Spahović.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img