Nedavno objavljeno

Kako dati novi izgled kuhinjskom prostoru

Ulazak u novu godinu iznova nas motivira za novim promjenama, osvježenjem i reorganizacijom prostora. Kada je riječ o kuhinji, najbrži i najjednostavniji način da to postignete jesu otvorene police

Piše: Emina Hadžić, dizajnerica interijera
Fotografije: Pinterest

Otvorene police postale su najnoviji i dugoročni trend. Bilo da želite osvježiti izgled otvorenog regala kojeg već imate ili želite ugradbene kuhinjske police podići na viši nivo, primjenjujući sljedeće savjete, umjesto klasičnog spremišta dobit ćete elegantno i primamljivo okruženje. Ugradnja otvorenih polica zauzet će središnju tačku u vašem prostoru i na taj način klasični prostor dobit će moderni štih, a uz to ćete i dobiti više prostora koji je dobrodošao u svakoj kuhinji.

Zagrlite police knjigama

Bez dodatnih konstrukcijskih promjena i velikih građevinskih radova, najjednostavniji način za preinake postojećeg prostora jeste postavljanje samostojećih jedinica. Koristeći različite boje ili materijale na poleđini polica, keramika i namještaj dobit će dodatnu živost i toplinu. Dodatni prostor za pohranu nešto je što većina mojih klijenata traži, otvorene police savršeno su mjesto za izlaganje figurica, skulptura, vaza, posuda, knjiga i svega onoga što je vašem oku ugodno. Na ovaj način svoje drage uspomene svakodnevno ćete gledati a pritom ćete osloboditi prostor u zatvorenim ormarićima.

Manje je više

Prilikom izrade svakog projekta važno je napraviti detaljnu analizu, stoga se prilikom planiranja vodim devizom „manje je više“. U dogovoru s klijentima definiram komade koje ćemo staviti u središte i oko kojih ćemo graditi cjelinu. Kako bih izbjegla osjećaj pretrpanosti te postigla proporcionalno i vizualno ugodan izgled, centralne komade namještaja nadopunjujem novim komadima.

Odabirom stiliziranog namještaja trebate postići profinjenost u izgledu prostora, stoga se prilikom opremanja oduprite iskušenju da prostor u kojem boravite prenatrpate stiliziranim namještajem, jer tanka je linija između elegantnog i haotičnog uređenja.

Dodajte umjetničko djelo

Otvorene kuhinjske police savršeno su mjesto kako za izlaganje kuhinjskih dodataka tako i za izlaganje umjetnina. Neformalnim postavljanjem umjetnina ne samo da obogaćujete prostor već i dobivate opušten i fleksibilan izgled. Rotirajući umjetnine i ukrase osvježit ćete prostor do sljedeće kupovine i nabavke novih. Sa svojim klijentima pažljivo biram umjetnine i dodatke koji osim lijepog izgleda daju i osobnost prostoru i njihovom karakteru.

Igrajte se teksturom

Najjednostavniji način za promjenu teksture u bilo kojoj prostoriji vašeg doma jest dodavanje ukrasa, umjetnina i detalja. Ovisno o vašim željama, možete odabrati kombinaciju jednog ili dva materijala za izradu polica te na taj način teksturu i tonove održati u koheziji ili ćete se poigrati bojama kako biste postigli razigraniji izgled. Ono što je sjajno kod otvorenih polica je to što ništa nije trajno te je savršeno za kombinaciju trendova i eksperimentiranje.

Iako izborom namještaja, paleta boja i završnim obradama želim stvoriti bezvremenski i glavni temelj, uređenje prostora prilagođavam i nadopunjujem ovisno o preferencijama klijenata. Njihova sklonost ka umjetnosti i dodacima daje mi prostor za unapređenje onoga što žele prikazati. Uz umjetnine i različite dodatke prostor volim obogatiti zelenilom, koje će nam uz opuštajući pogled pružiti i ugodan miris, a svježe začinsko bilje mi je omiljeno.

Ne bojte se isprobavati različite aranžmane; često neočekivane kombinacije ispadnu najskladnije.

Latest Posts

Raport

spot_img