Nedavno objavljeno

UNITED COLORS OF BENETTON PROLJEĆE/LJETO 2023: Budite sve

Kolekcija United Colors of Benetton SS23 konačno je dostupna, i to i u odabranim trgovinama koje je redizajnirao novi kreativni direktor Andrea Incontri. Utemeljena na filozofiji ukusa s preciznim identitetom, kolekcija je nadahnuta Benettonovim ključnim principima: kozmopolitskom dušom i pametnim izgledom, s pleteninom, bojom i prugama u svojoj srži – zajedno sa strašću za voćem

ŽENE

Za ovu kolekciju dizajner se fokusirao na temu voća, propitujući kvalitet – kao i njegov vizuelni karakter – onoga što nas hrani, fizički i kulturno. Odgovor je mnoštvo trešanja, jabuka i krušaka raznih veličina – pravih, umjetnih, organskih ili popularnih – u sjajnim ili sorbet bojama, otisnutih ili umetnutih na strukovima košulja, pripijenim i lepršavim haljinama, hlačicama, majicama, odjeći za plažu, košuljama, veste i maksi kardigane. Kao i obično, popraćena velikom ponudom pletiva.

Incontri je radio na pletenini sa svojim sistematskim pristupom, iskorištavajući potencijal historijskog  brenda kao što je Benetton za jacquard i mélange džempere, u čipkastim šavovima, posebnim trakicama i mouliné vezenim koncem, ili koristeći recikliranu pamučnu pređu. Sve s jasnom porukom: Budite vi, koristite ovo mnoštvo završnih obrada, boja i tkanina da budete ko god želite. Miješajte, spajajte i odaberite svoj omiljeni okus.

Čak je i korištenje pruga, jednog od znakova brenda, postalo nova izjava: urbano, cool, brzo. Suptilno referiraju na koledž stil, glam rock, tenisku kulturu 80-ih. Posebna elegancija za haljine, kimona i odijela od poplina s efektom engleskog veza, za outfite i ljetne haljine od Vichy pamuka, obrubljene svijetlim ili dvobojnim džinsom. Dodaci igraju važnu ulogu, s potpisom Be Bag – koji je već predstavljen u septembru 2022., zajedno s posebnom kapsulom – od Saffiano eko kože, dostupan u raznim bojama i oblicima, s motivima trešnje, jabuke i kruške, kao i “obi” remeni, i “bucket” torbe s umetcima i naramenicama. Asortiman obuće uključuje klompe s nitnama, natikače s platformom, papuče od eko kože s gumenim đonom s dvostrukom podstavljenom trakom, kao i gumene papuče s otvorenim prstima koje mogu nositi svi.

MUŠKARCI

Ista urbana praktičnost i dašak izrazite svježine prisutni su i u muškoj kolekciji, u kojoj “voćna opsesija” pokriva outfite za plažu i grad, s poplin (fina vunena, pamučna ili svilena tkanina koja ima vertikalnu osnovu i horizontalnu potku) košuljama, bermudama ili joggericama s pripadajućim gornjim dijelovima, u jacquard pamuku ili piquéu (stil tkanja, koji se obično koristi s pamučnom pređom), s trešnjama, motivi jabuke ili kruške.

Predstavljeni su i takozvani uniseks komadi: odjeća neutralnih tonova koju mogu nositi svi. Od gornje odjeće – kaputi XL kroja, terenske jakne, jakne i bomber jakne od eko antilop kože – do trenerki, uskih Safari jakni, outfita koji podsjeća na radnu odjeću i potpuno trendi mrežastih stilova od mouliné konca.

Incontri ponovno vraća pruge s komadima odjeće koji spajaju koledž stil s oblicima posuđenim iz hip hop kulture i predstavlja uličnu odjeću 90-ih vraćajući je ponovno u moedu, kao što se može vidjeti s džinsom, prerađenim izrezanim siluetama, udobnim, minimalističkim krojevima ili dvobojnim efektima. Dodaci kao što su patike, šeširi i unisex Be Bag torbice upotpunjuju ponudu.

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img