Nedavno objavljeno

Samsung Electronics pokreće sljedeću generaciju tehnologije ekrana predstavljanjem nove linije Odyssey, ViewFinity i Smart Monitor na sajmu CES 2023

Revolucionarni dvostruki UHD 57" zakrivljeni ekran Odyssey Neo G9 postavlja novi temelj tehnologiji monitora u 2023. godini

Kompanija Samsung Electronics predstavila je nove modele u liniji monitora, proširujući svoje vodstvo u smjeru vizuelnih ekrana za korisnike. Nove ponude u linijama Odyssey, ViewFinity i Smart Monitor na CES® 2023 sajmu pružit će neuporediv kvalitet slike i niz inovativnih funkcija za ljude koji žele da rade, igraju se i žive kroz ekran svog monitora.

Samsung uvodi revoluciju u kategoriju ultraširokih ekrana predstavljanjem Odyssey Neo G9, prvog monitora na svijetu sa dvostrukom ultravisokom rezolucijom. Ova inovacija je potvrda vodeće pozicije kompanije Samsung u industriji u pružanju najzanimljivijeg i najrealističnijeg iskustva igranja dostupnog na tržištu.

“S našim Odyssey Neo G9 modelom predstavljamo budućnost gaming monitora, čineći svaku igru realističnijom s inovativnim karakteristikama i kvalitetom slike na novom nivou,” rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Visual Display Business odjeljenja u kompaniji Samsung Electronics. “CES sajam je savršeno mjesto za predstavljanje naših inovacija koje mogu podići ne samo igrače, već i grafičke dizajnere ili obožavatelje TV-a na viši nivo, istovremeno pružajući personalizovana iskustva u nizu integrisanih pametnih aplikacija.”

Odyssey Neo G9: Prvi dvostruki UHD monitor za videoigre na svijetu

Samsung Odyssey Neo G9 Gaming Monitor (Naziv modela: G95NC) omogućava igračima da vide nove nivoe detalja sa neuporedivim vidnim poljem. Prvi put do sada gaming monitor nudi rezoluciju 7,680×2,160 i razmjer slike 32:9 na jednom ekranu.

Njegov 1000R zakrivljeni ekran od 57” koristi kvantnu mini LED tehnologiju s VESA Display HDR 1000 specifikacijom za pružanje vrhunske slike u bilo kojem okruženju igre, od sjenki do svjetlijih scena. Matte Display smanjuje refleksiju svjetla na ekranu, smanjujući smetnje tokom najintenzivnijih sesija igranja.

Također se može pohvaliti prvom podrškom za DisplayPort 2.1 na svijetu, koja prenosi podatke približno dvostruko brže od prethodno korištenog DisplayPort 1.4. Osim toga, novi DP2.1 omogućava standardnu kompresiju prikaza bez gubitaka (DSC) za prenos informacija bez smetnji.

Odyssey Neo G9 također podržava brzinu osvježavanja od 240 Hz, tako da gameri neće ništa propustiti tokom dinamičnog i brzog igranja.

Odyssey OLED G9: Svjetlija bijela, dublje crne i gotovo beskonačan kontrast boja

Odyssey OLED G9 (Broj modela: G95SC) najnoviji je dodatak Odyssey liniji, s dvostrukim quad-HD 49” 1800R zakrivljenim ekranom, sa razmjerom 32:9. Njegovo OLED osvjetljenje s tehnologijom kvantnih tačaka kontroliše se piksel po piksel, što omogućava gotovo beskonačan raspon kontrasta boja.

OLED ekran osvjetljava svaki piksel zasebno i ne oslanja se na pozadinsko osvjetljenje, dopuštajući dinamičku razmjeru kontrasta od 1.000.000:1 dok isporučuje pravu RGB i pravu crnu bez filtera u boji.

Za glatku igru, Odyssey OLED G9 također ima vrijeme odziva od 0,1 ms i brzinu osvježavanja od 240 Hz kako bi se eliminisalo zaostajanje i preskakanje.

Odyssey OLED G9 također koristi partnerske aplikacije kao što su Prime Video, Netflix i YouTube putem Smart Huba, što korisnicima omogućava uživanje u raznim over-the-top sadržajima preko interneta, bez potrebe za računarom.

Monitor je je opremljen i Samsung Gaming Hub opcijom, sveobuhvatnom platformom za streaming igara, koja igračima omogućava otkrivanje i igranje u cloudu partnera kao što su Xbox i NVIDIA GeForce Now, bez potrebe za konzolom ili preuzimanjem igara.

ViewFinity S9: pametna kalibracija boja dizajnirana za kreativne profesionalce

ViewFinity S9 (Broj modela: S90PC) je najnoviji dodatak Samsung liniji monitora. Po prvi put donosi 5K ekran od 27” i optimizovan je za kreativne profesionalce kao što su grafički dizajneri i fotografi. Njegova rezolucija od 5120 x 2880 u kombinaciji sa širokim rasponom boja od 99% DCI-P3 pruža jasne i vjerne detalje, a njegova prosječna Delta E ≦ 2[1] tačnost boja također proizvodi jasan i precizan prikaz, čak i u komplikovanim ili nijansiranim vizuelnim okruženjima.

Ugrađeni mehanizam za kalibraciju boja monitora osigurava preciznu boju i svjetlinu ekrana, omogućavajući korisnicima podešavanje balansa bijele boje, gama i RGB balansa boja za savršenu tačnost sa svojim pametnim telefonima putem aplikacije Samsung Smart Calibration. Mat ekran ograničava refleksiju svjetlosti i odsjaj kako bi se smanjile distrakcije tokom rada.

Korisnici mogu povezati kamere i druge uređaje s monitorom putem USB-C i Thunderbolt 4 veza kako bi jednostavno prenijeli velike video datoteke visoke rezolucije ili druge velike skupove podataka s uređaja za skladištenje na svoj računar. ViewFinity S9 serija dolazi s 4K SlimFit kamerom i podržava video konferencije i pozive putem aplikacija, kao što je Google Meet, koje su uključene u Samsung Smart Hub.

Pametni monitor M8: spajanje produktivnosti, zabave i privatnog života

Pametni monitor M8 (Broj modela: M80C) ima moderan i tanak dizajn i sada dolazi u novoj veličini od 27 inča uz postojeću veličinu od 32 inča, oba s 4K rezolucijom. Dolazi u četiri opcije boja koje omogućuju ovom monitoru da se uklopi u bilo koju prostoriju: dnevno plava, proljetno zelena, ružičasta boja zalaska sunca ili toplo bijela.

Postolje podesivo po visini s osloncem za nagib daje korisnicima najbolji ugao gledanja, a ekran se sada može okrenuti za 90 stepeni, što pomaže korisnicima da pregledaju duge dokumente i tekstove s manje pomjeranja. Također zadovoljava VESA standarde kompatibilnosti nosača kako bi se uštedio prostor i zadržalo uredno okruženje.

Smart Monitor M8 može povezati, kontrolisati i upravljati stotine kompatibilnih povezanih uređaja putem ugrađenog SmartThings Huba, uključujući svjetla, kamere, zvona na vratima, brave, termostate i još mnogo toga. Samsung planira da proširi izbor uređaja i njihovu upotrebljivost podržavajući Matter funkcionalnost i Home Connectivity Alliance standarde, počevši od ove godine.

Funkcionalnost upravljanja mišem dodata je mnogim over-the-top aplikacijama ovog pametnog monitora, uključujući SmartThings i Smart Hub, za novi nivo praktičnog upravljanja bez daljinskog upravljača.

Korisnici mogu koristiti Smart Monitor M8 za trenutni pristup online servisima kao što su Prime Video, Netflix, YouTube i druge vrhunske usluge putem Smart Huba. Također mogu lako pristupiti Samsung Gaming Hubu, sveobuhvatnoj platformi za streaming igara.

Nova karakteristika My Contents na prvi pogled pruža korisnicima korisne informacije. Kada je monitor u stanju pripravnosti i detektuje pametni telefon putem low-power Bluetooth tehnologije, prikazuje korisnikove personalizovane fotografije, raspored i drugo na ekranu. Monitor se vraća u stanje pripravnosti kada telefon izađe iz dometa.

Integrisana SlimFit kamera u Smart Monitoru M8 nadograđena je 2K rezolucijom i radi s aplikacijama za video konferencije kao što je Google Meet.

Osim toga, Smart Monitor M8 zaštićen je Samsung Knox Vault tehnologijom, koja šifrira privatne podatke i čuva skladištene datoteke i informacije izolovane od glavnog operativnog sistema uređaja kako bi ga zaštitio od napada.


*NAPOMENA – Sve funkcije, karakteristike, specifikacije i druge informacije o proizvodu date ovdje, uključujući, ali ne ograničavajući se na karakteristike proizvoda, dizajn, cijenu, komponente, performanse, dostupnost i mogućnosti, podložne su promjenama bez obavještenja ili obaveze. Dostupnost gore navedenih proizvoda, usluga i funkcija može se razlikovati u zavisnosti od tržišta.

[1] Delta E je standardna metrika izračuna koja korelira ljudski vizuelni sud o razlikama između dvije percipirane boje. Delta E ≦2 tačnost boja znači superiornu, tačnu reprodukciju boja, postižući bolju razliku u boji nego što oko može vidjeti.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img