Nedavno objavljeno

Sarajevski kantautor Adi Mulahalilović objavio novu pjesmu i video “Poleti”

Adi Mulahalilović, autor i producent koji je nakon skoro 15 godina odsutnosti sa muzičke scene u proljeće 2022. predstavio album Muzikanti, objavio je novu pjesmu i video Poleti.

“Pjesmu Poleti sam posvetio mojim prijateljima širom svijeta koji su preživjeli rat i nikada više nisu pronašli mir. Napisao sam je dragoj osobi oboljeloj od PTSD-a što je kod starije raje iz Bosne i Hercegovine manje-više kolektivna dijagnoza, pa tako i moja.”- rekao je Adi Mulahalilović.

Zanimljivost je da u ovoj pjesmi uz Adija sviraju Flamenco gitarist Lucas González iz Argentine, perkusionist Alejandro Morales iz Kube, kontrabasist Miguel Velasquez iz Kolumbije, tamburaški majstor Vedran Čičak i pjevačica Dunja Gelineo iz Bosne i Hercegovine. Pjesmu snimljenu potpuno akustično u sedam studija na tri kontinenta, izmiksao je u Sarajevu Marin Meštrović.

“Video prikazuje moj rodni grad i vrijednosti s kojima sam odrastao, a uradio ga je majstorski moj prijatelj Muamer Kolar. Pjesmom Poleti bih svima poželio sreću i optimizam u Novoj Godini i da u njoj svi zajedno poletimo između pjesme i smijeha!” – dodao je Adi Mulahalilović.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img