Nedavno objavljeno

Sarajevski Taino objavio album, soundtrack serijala “Kotlina”

Već se na osnovu uvodnih kadrova igranog serijala “Kotlina” dalo se naslutiti da se radi o najpotpunijem bh. multimedijalnom proizvodu 2022. godine. Razlog tome je i muzička podloga, pjesma “Sami u tami” sarajevske grupe Taino koja je 30. novembra objavila i istoimeni album “Kotlina”.

Nesputana žanrovskim ogradama, Tainova “Kotlina” odlično funkcioniše kao soundtrack krimi drame, ali i zaseban muzički materijal. Radi se o sanjivom audio pejzažu na kojem mirno koegzistiraju elektronski zvuci i analogni signali električne gitare, pa nećete pogriješiti ako Taino okarakterišete kao trip hop ili nježniji omaž ‘western fazi’ Eartha gitariste Dylana Carlsona.

Kroz album “Kotlina” smjenjuju se snažne instrumentalne numere koje evociraju osjećaje melanholije i samoće, te pjesme na kojima instrumente predvodi vokalistkinja Belma Zvizdić. Tekstove za album “Kotlina” napisao je bh. pjesnik Mehmed Begić, koji je sa članovima Taina Nedimom Zlatarom i Leonardom Šarićem sarađivao i na albumu Basheskie & Edwarda EQa “Seven Lessons with Mehmed Begic”.

Album “Kotlina” dostupan je sada na Bandcamp servisu, ali i svim streaming platformama.


Taino je sarajevski muzički projekt koji egzistira već nekoliko godina. Čine ga članovi kolektiva Basheskia & Edward EQ (Nedim Zlatar, Leonardo Šarić), Mirza Mutevelić aka Atif Anarhija (ex-Snake Eater i Kosmo & The Quitters), te Belma Zvizdić (Malbeku).

Album “Kotlina” snimljen je u studiju Old Majkfild u Sarajevu. Muziku i produkciju potpisuje Taino. Mastering je radio Vlado Džihan (Milkshop Mastering). Autor fotografije sa naslovnice je Zlatan Menković, a za dizajn omota zaslužan je Đorđe Jovanović. Specijalni gost na albumu je Alban Ukaj koji je snimio saksofon na pjesmi “Lov”.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img