Nedavno objavljeno

SVEČANO OTVOREN 8. SAJAM BOSANSKO-HERCEGOVAČKE PRIVREDE

Danas je otvoren 8. Sajam bosansko - hercegovačke privrede u Gradskoj dvorani „Mirza Delibašić“.

Posjetitlji će moći užavati u programu sajama na kojem je svoje učešće uzelo preko 260 izlagača.

Svečanost samog otvaranja pripala je mladim snagama, promotorima našeg kulturno-historijskog naslijeđa, pa su tako posjetitelji mogli uživati u izvedbama Akademski kulturni centar Univerziteta u Sarajevu ‘Seljo, nakon čega su uslijedila obraćanja Direktora KJP Centra „Skenderija“ Damira Petrića koji je još jednom naglasio važnost i značaj sajmskih manifestacija kao i činjenicu da je ove godine broj izlagača za dva puta veći nego prošle godine, važnost je u povezivanju i jačanju svih faktora koji će činiti snažan temelj privrede.

Sarajevski sajam privrede je značajan privredni događaj i mjesto je poslovnih, edukativnih i bilateralnih susreta. Najveća pažnja u okviru sajma biće posvećena razvoju sektora malog i srednjeg poduzetništva, kao generatora regionalnog i lokalnog rasta i razvoja.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo generalni je pokrovitelj sajma, a osim pokroviteljstva, po prvi put je i samo izlagač na sajmu. Ministar provrede Adnan Delić u KS pozvao još jednom sve da dođu na sajam i podrže domaće proizvođače.

“Organizacijom Sajma bh privrede, Sarajevski sajam snažno podstiče privredni razvoj pod motom: „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“.

Radno vrijeme sajma za posjetioce: od 10:00 do 19:00 sati

Ulaz za posjetioce je slobodan.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img