NaslovnicaShowbizRadio dva u saradnji sa Amelom Ćurićem i Vlatkom Stefanovskim predstavio novu...

Radio dva u saradnji sa Amelom Ćurićem i Vlatkom Stefanovskim predstavio novu pjesmu “Dušica”

"Dušica" je novi singl sa albuma "Kad sam bio hodža" zasnovanog na istoimenom romanu Damira Ovčine koji zajedno sa Jasminom Vesnićem čini muzički projekat Radio dva.

Ovaj konceptualni album koji je pohvala prijateljstvu, književnosti i muzici se sastoji od deset slika predstavljenih kroz deset povezanih pjesama.

Pjesmu “Dušica” je otpjevao Amel Ćurić dok je solo gitaru odsvirao legendarni Vlatko Stefanovski. Tekst potpisuje Damir Ovčina, muziku Jasmin Vesnić, a aranžman Adis Sirbubalo.

“U srcu te priče jedna je žena. Na petsto osamdeset tri strane romana njeno ime neizgovoreno. Ovdje otkriveno muzikom. Jedan tren iz ljeta devedeset pete u pjesmi o našem vremenu i svijetu. Vremenu u udaljavanju. Svijetu u opiranju.” rekao je Ovčina.

Promocija albuma “Kad sam bio hodža” se očekuje početkom sljedeće godine a neki od izvođača koji sviraju i pjevaju na projektu su Dražen Žerić Žera, Seid Memić Vajta, Vlatko Stefanovski, Fadil Redzić, Amel Ćurić, Adnan Šaran, Faris Pinjo, Berna Balić, Bakir Hadžiomerović, Dino Šukalo, Đani Pervan, Hamo & Nećko (Konvoj), Adis Sirbubalo, Muamer Đozo i drugi.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno