Nedavno objavljeno

Možda smo pojedinačno manje vidljive, ali zajedno smo nepobjedive!

U organizaciji Regionalne asocijacije poduzetnica “Poslovna žena”, 19.novembra, na Svjetski dan poduzetnica, u Sarajevu je upriličeno druženje članica asocijacije i etabliranih liderica u raznim domenima od javnog i realnog sektora, do predstavnica medija i nevladinog sektora

Regionalna asocijacija poduzetnica “Poslovna žena” postoji od 2017. godine, članice združenim djelovanjem doprinose realizaciji nekoliko ciljeva:

  • Povećanju vidljivosti i unapređenju uticaja u poslovnoj zajednici poduzetnica na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou;
  • Uticaju na kreiranje pozitivnih pravnih okvira u cilju unapređenja položaja žena u javnom životu;
  • Provođenju humanitarnog rada i donacija.

Druženje su okupljene učesnice iskoristile i kako bi podijelile svoje intimne priče, upoznale se i međusobno povezale kako bi već danas uradile nešto dobro za sebe, svoju porodicu, svoj biznis i zajednicu.

“Nije dovoljno da samo neka od nas uspije. Ako postoji jedna žena koje ne može naći zaposlenje, to se tiče i nas. Ako postoji jedna žena koja pored svog obrazovanja i diplome ne može za sebe i svoju porodicu obezbijediti egzistenciju u ovoj državi, to čini i naš život siromašnijim. Ako postoji jedna žena koja brani svoja osnovna ljudska prava – onda su i nama ta prava oduzeta.

Zbog toga želimo nastaviti put osnaživanja mladih poduzetnica, ohrabrivanja žena, kako u ruralnim tako i u urbanim područjima, na realizaciju svojih ideja..” istakla je Edita Kalač-Mizdrak, predsjednica Regionalne asocijacije poduzetnica “Poslovna žena”.

Kako bi se razbila tišina u kojoj uglavnom žene rade i prave sjajne rezultate, Maja Bralović-Smith, članica asocijacije, je u svom izlaganju prezentirala najznačajnije aktivnosti asocijacije, premda su učinci tih aktivnosti nemjerljivi. Regionalna asocijacija poduzetnica “Poslovna žena” danas uživa značajan državni i međudržavni uticaj kroz projekte umrežavanja, zagovaranja, lobiranja i promocije izazova i prilika žena u javnom životu.

Okupljene učesnice su imale priliku da se lično predstave, podijele svoja iskustva, nedoumice, strahove, ali i pozitivne primjere ličnog razvoja, razvoja biznisa, promjene karijere, stvaranja mostova između vladinog i nevladinog sektora, međusobnog povezivanja i stvaranja zajedničkih prilika.

Alma Mušić, članica asocijacije, kao i većina učesnica ovog druženja, zaključuje da je snaga žene nemjerljiva kada se oslobodi svojih unutarnjih strahova i ostvari svoje pune potencijale.

“Moguće je biti dobra mama, uspješna poduzetnica ili poslovna žena, supruga, kćerka, prijateljica i to sve u isto vrijeme! Pozitivno i podsticajno okruženje koje mi njegujemo u Regionalnoj asocijaciji poduzetnica “Poslovna žena” će sigurno dati brojne odgovore i primjere kako se ostvariti u bilo kojoj ulozi koju žena odabere.”

Zahvaljujemo se svim učesnicama ne nevjerovatnoj energiji iz koje će se zasigurno izroditi nove uspješne ideje i projekti – poručuju iz Regionalne asocijacije poduzetnica “Poslovna žena”.

Latest Posts

Raport

spot_img