Nedavno objavljeno

Prirodnim putem do dugovječnosti

Starenje će se uskoro proglasiti bolešću?

Ono na čemu godinama rade najprogresivniji svjetski naučnici iz Švicarske, Kanade, Singapura, Izraela i Švedske, jeste inicijativa da se starenje i službeno proglasi bolešću te da su najčešće metaboličke hronične bolesti samo simptomi one veće – starenja. Proizvodi koji bar malo uspore starenje će napraviti revoluciju u produžetku životnog vijeka.

Dugovječnost je cilj kojem svi težimo

Sve počinje sa očuvanjem zdravlja, kompleksnim procesom koji se sastoji od mnogo faktora. Jedan od važnijih je i probava, proces koji se odvija u našem tijelu a koji je veoma važan za razgradnju i apsorpciju hranjivih sastojaka, prijeko potrebnih organizmu, kroz koje dobijamo neophodnu energiju. Pravilna i uravnotežena prehrana, manjak stresa te fizička aktivnost su samo osnove ravnoteže našeg organizma. Kada sve funkcioniše kako treba mi smo zadovoljni, vitalni, imamo energije i elana, psihički i fizički smo na nivou zadatka.

Crijeva su naš drugi mozak

Našem organizmu je potrebna pomoć kako bi probava bila na nivou zadatka koji obavlja. Jedan od najbitnijih zadataka probave su vezani za mikrobiom, zajednicu bakterija koje žive u našim crijevima i čine mnoge korisne stvari. Mikrobiomi vrše „crijevnu ulogu“ tj. odgovorni su za većinu procesa u našem organizmu, jer su crijeva dvosmjerno uvezana sa mozgom i sa mikrobiomima i obično se kaže da su „crijeva naš drugi mozak“. Neravnoteža nezdravih i zdravih mikroba u crijevima može biti uzrok raznih poremećaja. Nedavno je dokazano da svakodnevna konzumacija fermentisanih napitaka može drastično smanjiti ukupne upalne procese u organizmu.

Kombucha je eliksir zdravlja i dugovječnosti

Kombucha – prirodni postbiotik čija je osnova simbiotička kultura bakterija i kvasaca je kraljica zdrave probave. Uravnotežuje crijevnu floru zadržavajući korisne, a izbacujući štetne tvari. Kombucha je porijeklom iz Azije a danas je milioni korisnika koriste u cijelom svijetu, upravo zbog svojih dokazanih ljekovitih svojstava. Odnedavno, Cidrani Kombuchu, jedini fermentirani mikronapitak na svijetu možete nabaviti i u BiH. Lako se koristi jer dolazi u jedinstvenom pakovanju u praktičnim dozama. Uz pomoć ovih malih i jednostavnih, svakodnevnih rituala napravite značajne promjene ka cjelokupnom zdravlju. Budite svjedok njene ljekovitosti, otkrijte prirodni eliksir zdravlja i osjećajte se vitalno.

Više informacija na  https://cidrani.ba/

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img