Nedavno objavljeno

Prvi put u BiH održava se “Nagrada za najbolje poduzetnice” 16.11.22. u Hotelu Hills

Kad je Ivana Matić prije 11 godina pokrenula jedinstvenu priču vezanu za podršku ženskom poduzetničkom sektoru nije ni slutila kako će njen poduzetnički projekat Women in Adria postati upravo iznimno cijenjena i prepoznata u poduzetničkim krugovima po jedinstvenom pristupu ženama poduzetnicama i njihovim potrebama, dostignućima, uspjesima i neuspjesima.

Regionalna mreža za podršku ženama poduzetnicama

Kroz sve ove godine ova reginalna poduzetnička mreža postala je vrlo popularna platforma za istinsku podršku ženskom poduzetničkom sektoru, koja podrazumijeva svesrdnu brigu o njihovim svakodnevnim poslovnim potrebama, finacijskim izazovima i stalnom balansiranju između poslovnog i privatnog života.

Ivana Matić

Ivana Matić je željela pružiti podršku svim onim ženama koje su hrabro osnovale svoj biznis, ne iz garaže nego iz dnevnog boravka i trpezarije, gdje su istovremeno svakodnevno krojile svoje poslovne ideje, kuhale ručkove i večere za svoje ukućane, nerijetko dojile i mijenjale pelene svojim bebama, brisale prašinu i usisavale, pisale zadaću sa svojim školarcima, pritome cijelo vrijeme radeći vrlo zahtjevne poslovne operacije koje je njihov biznis zahtijevao. Trebalo je vremena dok su žene poduzetnice, domaćice, majke, supruge, knjigovotkinje, advokatice, managerice, pregovaračice, prodajni savjetnici, sve u jednom, sa svim ulogama koje jedna poduzetnica u sebi krije, prepoznale snagu i vrijednost ovakvog jedinstvenog projekta. Jer, ovaj projekat nje bio nalik svim drugim vrlo bučnim, a posve neučinkovitim, incijativama koje su s raznih strana bombardirale žene poduzetnice, nudeći im sve i svašta, a ponajmanje podršku u njihovim svakodnevnim važnim i manje važnim bitkama koje su vojevale u svojim malim uredima i u svojim domovima.

Žene su ponosne na nominaciju za Nagrade

Kao rezultat svesrdne dugogodišnje brige o poduzetnicama Ivana Matić je odlučila pokrenuti i svojevrstan program valorizacije svih uspjeha koje su njene vrijedne kolegice iz poduzetničkog sektora organizirajući Nagrade za najbolje poduzetnice u Hrvatskoj u nekoliko kategorija.

Nagrade najboljim poduzetnicama

U Hrvatskoj smo krenuli prije 8 godina s Nagradama za najbolje poduzetnice i ova Nagrada se profilirala kao najbolji način promocije ženskog poduzetništva. Počeli smo s 3 kategorije. Do danas smo došli do 5 kategorija, iako svake godine nemamo poduzetnice u svim kategorijama. Treba istaći da je naša Nagrada među rijetkima koja se ne plaća, ali je potrebno ispuniti detaljnu prijavnicu. Isto tako, žene su specifične po tome što se uglavnom neće same prijaviti, već više vole da ih netko drugi nominira. Tu moramo sve puno raditi na sebi, biti malo manje skromne”, pojašnjava Ivana.

Nominacija za Nagrade poduzetnicama ženama jako puno znači i osobno i poslovno i pokazale su da su iznimno ponosne na nominaciju. “Osobno žene shvate koliko su napravile i dobiju na samopouzdanju. A poslovno također. Njihovi partneri su zadovoljni što rade s njima i lakše im je doći do novih klijenata. Sve nas se googla, a kad vas se izgugla da ste nagrađena poduzetnica, to jako puno znači”, poručuje Ivana.

Radeći sa uspješnim poduzetnicama članice tima okupljenog oko projekta  Women in Adria shvatile su da je bitno potaknuti žene da ispričaju svoje osobne i poslovne priče tokom ceremonije dodjele Nagrada, bez obzira koiko one dirljive i emotivne bile. “Pokazalo se da je to najbolja promocija ženskog poduzetništva. Ljudi se onda lako s njima poistovjete i svake godine plačemo na dodjeli”.

Josipa Maslaž Petričević

Jedna od dobitnica iz Hrvatske, Josipa Maslać Petričević, koja je proglašena za Inspirativnu poduzetnicu 2017. godine je izjavila: „Utjecaj nagrada iznenađujuće je velik! Na moju su nagradu pozitivno reagirali kako kupci, tako i dobavljači. Oni su nam, kao izraz poštovanja, omogućili i bolje uvjete. Ono što je mene osobno posebno dirnulo, jest reakcija mojih najbližih. Osjetila sam njihov ponos! Bilo mi je to životno priznanje za trideset šest godina rada, ali i veliki poticaj za dalje.“

Pripreme za Nagradu su u finišu

U Bosni i Hercegovini se ove godine prvi put organizira proces Nagrade za najbolju poduzetnicu u 5 kategorija i posljednja dva mjeseca traju pripreme na nominiranju inspirativnih, uspješnih poduzetnica.

Kategorije za Nagradu za najbolje poduzetnice u BiH

  • Inspirativna poduzetnica godine
  • Mikro poduzetnica godine
  • Nasljednica obiteljskog biznisa
  • Perspektivna poduzetnica godine
  • Start-up poduzetnica godine

Pročitajte više: Otvorene su prijave za Nagrade najboljim poduzetnicama u BiH


Za nominaciju za ovu nagradu predložene poduzetnice trebaju popuniti vrlo ozbiljnu i detaljnu aplikaciju koja je vezana za poslovanjenjihove firme ili obrta. Sve tražene dokumente vezane za poslovanje, koji su u pravilu javni dokumenti koje svake godine poslovni subjekti podnose Poreznoj upravi, pregledaju ovlašteni revizori iz KPMG i daju zeleno svjetlo za daljni postupak nagrađivanja.

Tako će i ove godine u sarajevskom Hotelu Hills 16.11.2022. biti održana završnica procesa dodjele Nagrada za najbolje poduzetnice u BiH.

Ovih dana se punom parom finiširaju kompletirane nominacije i odabiru finalistice za Nagradu koja se biti održana sljedeće sedmice. Očekujemo veliki broj žena koje će doći podržati jedne druge u ovoj sjajnoj večeri posvećenoj ženskom poduzetništvu i genijalnim, uspješnim ženama.

Ako se želite prijaviti za učešće sve informacije možete dobiti na linku

Sponzori Nagrada za najbolje poduzetnice u BiH su: Raiffeisen Bank BH,KPMG, AVIS, Wine Time, En Studio, a medijski pokrovitelji su Bloomberg Adria, Gracija, Ljepota i zdravlje, Poslovne novine i Urban magazin.

Photo: Women in Adria

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img