Nedavno objavljeno

Dino Šoše donosi nam „Nebesku“

Prošlo je nekoliko mjeseci od objave njegovog singla „Mrak“ , a ove jeseni Dino Šoše donosi nam novi singl „Nebeska“. Nebeska je ljubavna minijatura, ogoljena emocija, bez viška teksta, instrumenta, aranžmana. Ona je jednostavna i u toj jednostavnosti se jasnije vidi i čuje priča koji sam htio da ispričam, glasom i notama – pručuje autor, koji je za „Nebesku“ snimio i spot

Njegovi stihovi su svevremenski, no ako po nekoj pjesmi treba da pamtite jesen 2022. godine, neka to bude „Nebeska“, četvrti singl sa Dininog trećeg albuma „Makul“. Nebeska je ljubavna minijatura, ogoljena emocija, bez viška teksta, instrumenta, aranžmana. Ona je jednostavna i u toj jednostavnosti se jasnije vidi i čuje priča koji sam htio da ispričam, glasom i notama, poručuje nam autor teksta i muzike Dino Šoše.

„Nebeska“ je priča o ljubavi od koje se može „poluditi“, to smo pokušali opisati i spotom koji prati pjesmu. Kada ukrstite ljubav, nesretno i ogromno, dobijete „nebesku“. Ona govori o nemoći pravljenja novih koraka naprijed, jer vas ljubav ovakve vrste često vuče nazad. Ona je lijepa i strašna u isto vrijeme. Sa druge strane, situacija u kojoj se meni lično desila „Nebeska“ je, poput većine pjesama, ona u kojoj na putu iz spavaće u dnevnu sobu slučajno napravim pauzu za klavirom (smijeh).

Dino je spot za „Nebesku“ snimao u Beogradu, a za ekranizaciju se pobrinuo Miodrag Marković, koji je radio i na Dininim prethodnim spotovima. Spot se snimao u krugu nekadašnje fabrike „Kluz“ u Beogradu.

Lokacija na kojoj smo snimali je puna rekvizita koji se iznajmljuju za potrebe snimanja filmova, serija, za pozorišne predstave. Mika, dakle režiser, je imao ideju da izaberem predmete koji imaju veze sa mojim životom, i ja sam izabrao to što vidite. Na taj način spot jednim dijelom doživljavam i kao vlastitu priču, što je sjajno. Naravno, čitao sam Zagora, slušao i Azru, čak sam imao i walkman i vlastite rolšue (role). A Tito je, u mojim godinama, bio neizbježna pojava – kaže Dino, objašnjavajući nam sve nostalgične predmete koji su se našli u spotu za „Nebesku“, pa tako i Titova bista, koja se pojavljuje na samom kraju spota.

Iako iza sebe ima tri albuma, Dinina vjerna i probrana publika i dalje strpljivo čeka njegov prvi nastup u BiH. Planove o nastupu u rodnom Mostaru uveliko je poremetila pandemija COVID-19, pa bi naredna godina mogla biti pravo vrijeme za susret s pubikom.

Nagovaram se već neko vrijeme na koncerte u BiH, jer želim da konačno upoznam ljude sa kojima dijelim svoje priče. Da se objasnimo, svako sa svoje strane bine. Naredna godina je naša – poručuje Dino.

Latest Posts

Raport

spot_img