Nedavno objavljeno

Strip za djecu “Bajramske cipele”

Ako ste ikada razmišljali kako su stripovi postali zabava za odrasle i kako nema priča prikladnih za djecu, ne razmišljajte više jer strip crtač Filip Andronik predstavlja strip napisan i nacrtan baš za djecu. Koji, dakako, mogu pročitati i roditelji. Ustvari, najbolje bi bilo da ga djeca čitaju zajedno sa roditeljima!

Strip radovi nagrađivanog bh ilustratora Filipa Andronika poznati su kako domaćoj tako i inostranoj publici. Njegov strip serijal “Amnezija, superjunak s problemom sa pamćenjem” objavljen je već u četiri izdanja, godinama ilustruje strip scenarije za izdavačku kuću Delcourt iz Francuske, a znate ga i kao crtača muzičkih spotova za grupu “Dubioza Kolektiv”.

Nakon četiri godine rada na ilustrovanju ove priče, strip “Bajramske cipele” konačno je pred vama u luksuznom tvrdokoričnom izdanju sa 56 stranica u boji. Sa neizostavnim slovima naslova koja se presijavaju. Ta strip je namijenjen djeci, šta ste očekivali!

Priča prati nestašnog dječaka Ismeta koji sa šestero, podjednako nestašne braće i sestara, živi u jednoj maloj mahali koje više nema, u vremenu koje više ne postoji.

Bajram samo što nije stigao a neki šejtan dugih ruku i nogu, sa očima što svijetle u mraku, unio je pometnju u komšiluk velikim lopovlukom.

Da li se sve to dešava zbog Ismeta ili je pak on taj koji će rasplesti tajnu zijana i tako zaslužiti poklon – otkrijte u ovoj priči.

Ovaj strip, koji već nazivaju “najveselijom i najljepšom pripovijetkom od ‘Družbe Pere Kvržice'” možete poručiti putem interneta na liku: forms.gle/hiaeyYpSttZaRFgu6

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img