NaslovnicaRaportIntersport FunRun donio eksploziju dobre zabave i sjajnog raspoloženja na Sarajevske ulice

Intersport FunRun donio eksploziju dobre zabave i sjajnog raspoloženja na Sarajevske ulice

U nedjelju, 18. Septembra, u okviru „Vivia RunFest Sarajevo“, čija je centralna trka 15. Sarajevo polumaraton, bila je održana i trka koja pomjera sve granice i u kojoj su svi pobjedinici. Riječ je o trci Intersport FunRun koja je tog dana okupila oko 800 trkača, kako domaćih, tako i gostiju iz 43 zemlje svijeta, a  koja je bila svojevrstan poklon kompanije Intersport i NGO Marathon svim trkačima, ljubiteljima adrenalina i dobre zabave.

“Vivia Run Fest je najveća sportska manifestacija za rekreativne trkače u BiH, čiji smo partner od prvog dana. Ove godine smo, zajedno sa organizatorom NGO Marathon odlučili pomjeriti granice i organizovati Fun Run utrku,  a besplatna kotizacija bila je naš zajednički poklon svim građanima. Takve kratke i zabavne utrke su prilika se motivišete, da budete malo spremniji i zdraviji, a da ne ispadnete previše ozbiljni. Željeli smo dati priliku svima da se pokrenu, druže, stvore nove uspomene i dobro se zabave. Oko 800 trkača prošlo je najljepšim ulicama našeg grada i uživali u odličnoj atmosferi. Ponosni smo i na medalje izrađene od drveta, u skladu sa ekološkim vrijednostima koje promoviramo, kao i na naš tim od preko 20 zaposlenika koji su učestvovali u utrkama. Nadamo se da će svi oni koji su po prvi puta trčali, kroz Fun Run zavoljeti trčanje i nastaviti sa redovnim kretanjem.”, izjavili su predstavnici Intersporta.

Marijana Kovačević je na Fun Run došla iz Tuzle, ovo su njeni utisci:” Dugo sam se bavila atletikom, bila sam sprinterka i nikako nisam voljela duge staze. Nisam trčala 20 godina i ponosna sam i presretna što sam nakon tako puno godina uspjela istrčati 2.2 kilometra bez stajanja. Uživala sam u prelijepom danu, susretu sa starim prijateljima atletičarima i zabavi na trgu. Ova utrka mi je ponovo oživjela ljepotu trčanja i radujem se i sljedećim utrkama ove vrste.”

Od starta pa do samog cilja vladala je odlična atmosfera koja se nastavila uz brojne poklone, sportske aktivacije, face-painting i zidove za selfie, a  druženje je završeno odličnim koncertom  “Lana Hamza Band” i nastupom DJ-a Amara Redžića na Pozorišnom trgu Susan Sontag.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno