Nedavno objavljeno

ART FESTIVAL GRAD AFIRMIŠE SAMO/DO/PRINOS GRAĐANA SARAJEVU

U okviru 6. Internacionalnog art festivala “Grad”, koji se ove godine realizira pod motom “Urban samo/do/prinos”, 17. septembra, sa početkom od 16.30 sati, na platou, ispred galerijskog prostora OC Skenderija,

Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo predstavit će tri objekta: Spomen-park Vraca, Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu i Narodno pozorište u Sarajevu.

Predstavnici Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Sarajevo, izvojili su ove značajne objekte, kao primjer brige građana Sarajeva za opće dobro i zajedničke vrijednosti.

Osnivač i direktor Internacionalnog art festivala “Grad”, Ibrahim Spahić, naglasio je da očekuje da će i Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, kao i Historijski arhiv Sarajevo, predstaviti javnosti rezultate istraživanja, u svojim arhivima i bibliotekama, svih relevantnih dokumenata koji svjedoče o značaju samo/do/prinosa građanki i građana svome gradu.

Latest Posts

Raport

spot_img