Nedavno objavljeno

Popularni romantik i miljenik žena Sergej Ćetković, 16. septembra u BKC-u

Još malo vremena nas dijeli od koncerta regionalne zvijezde Sergeja Ćetkovića u Sarajevu, kada će ovaj majstor balada 16. septembra ponovo izaći na scenu Bosanskog kulturnog centra pred svoje brojne sarajevske fanove.

S obzirom na sjajan interes koji vlada za ovaj koncert, u prodaji je ostalo svega stotinjak ulaznica, a to ni ne čudi jer je ovaj crnogorski šarmer rasprodao ama baš sve koncerte u toku ovoga ljeta i trenutno glasi kao jedan od najtraženijih izvođača u cijeloj regiji. Njegove predivne balade i hitovi već su odavno osvojile srca publike u Bosni i Hercegovini, a poznato je da je upravo zbog emotivnih pjesama veliki ljubimac ženskog dijela publike. Sergej je za sebe već puno puta javno priznao da je istinski romantik, a otkrio je i da mu je uzor u tome bio njegov otac, koji je bio veliki kavalir i romantik i kojega je nažalost, zajedno s majkom, izgubio za vrijeme pandemije.

Koliko voli Sarajevo i da je fan Sarajevske pop-rock škole Sergej Ćetković nikada nije skrivao, a upravo je veliku inspiraciju za svoj muzički pravac pronašao u pjesmama Kemala Montena, Crvene Jabuke, Čole koje i danas sluša i poštuje.

„Odmalena sam slušao muziku sličnu onoj koju i sam stvaram. Odrastao uz Sanremo i mnoge druge tada aktualne festivale, upijajući muziku Kemala, Čole, Olivera… Već nakon prve snimljene pjesme znao sam da je to moj put i nikada nisam skrenuo s njega, bez obzira na sve vjetrove i pravce koji su se nudili i možda bili isplativiji“, naglašava Sergej. Muzika mu je odmalena bila velika ljubav, a prva je njegov talent prepoznala majka koja ga je upisala u muzičku školu. Tako je muzički put ovog sjajnog pjevača započeo je još u dječačkoj dobi, u bendu “Vatrena srca” u kojem je sa samo sedam godina pjevao i svirao klavir. A onu ozbiljniju profesionalnu karijeru započeo je 1998. nastupivši na festivalu Sunčane skale,  ni ne sluteći da ga čeka takva karijera! Izvanredan umjetnik, karizmatičan i emotivan glazbenik i kantautor, nježan i brižan otac i suprug…Što reći o Sergeju Ćetkoviću osim da je ljubav, zahvalnost i iskrena emocija njegov zaštitni znak.

Nema sumnje da će publika u Bosanskom kulturnom centru 16. septembra uživati u njegovom nastupu od prve do posljednje pjesme!

Koncert Sergeja Ćetkovića omogućili su i podržali partneri: Somersby, Triglav osiguranje, Sarajevski kiseljak, Visit Sarajevo i hotel Colors Inn.

Ulaznice potražite u prodaji na blagajni BKC-a i u sistemu kupikartu.ba.

Latest Posts

Raport

spot_img