Nedavno objavljeno

OLIMPIJSKI GOLUBOVI IZNAD OLIMPIJSKOG SARAJEVA

Danas je na Pašinom brdu, u okviru 6. Internacionalnog ART festivala “GRAD” pušteno trideset golubova, u čast godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kao i četiri golubice (Inela, Vanja, Sen, Selma), pismonoše, golubara i predsjednika Društva golubova pismonoša BiH, Adnana Jahića. Golubice i golubovi su pušteni sa porukama zahvalnosti građankama i građanima, za njihov lični, višedecenijski doprinos urbanom razvoju, humanijem i boljem životu u Sarajevu, kroz samodoprinos.

U znakovitom letu iznad Sarajeva, od Parka – Šuma prijateljstva do Ilidže, golubice su svojim sugrađanima prenijele poruku najljepših želja za budućnost djece Sarajeva. Tim povodom, predsjednik Programskog savjeta ART festivala “GRAD”, Ibrahim Spahić, je izjavio:

“Zahvaljujem se učesnicima Udruženja klubova uzgajivača golubova pismonoša u BiH, kao i Konjičkom Klubu Hidalgo. Koristim ovu priliku i da uputim iskrene čestitke Udruženju na članstvu i nastupu na 37. Olimpijadi sportskih golubova pismonoša održanoj u augustu ove godine, u Rumuniji, na smotri najboljih svjetskih golubova koji su se za taj naslov viteški borili u dvije takmičarske kategorije, u jednom olimpijskom ciklusu.”

Spahić je, također, posjetio i Rasadnik sarajevskih šuma Sedrenik, te izabrao sadnice koje će biti simbolično posađene, 21. septembra, na Međunarodni dan mira.

Konjički klub Hidalgo

Latest Posts

Raport

spot_img