Nedavno objavljeno

Sarajka na čelu berlinske start up kompanije Grow My Tree

Grow My Tree je kompanija za klimatsku tehnologiju, odnosno start-up za sadnju i poklanjanje drveća sa sjedištem u Berlinu, koju vodi Sarajka Dijana Galijaševć, i u samo 18 mjeseci posadila je milion stabala u zemljama Globalnog Juga (najčešće se misli na Treći svijet i zemlje u razvoju).

“Krajem 2020. godine pokrenuli smo growmytree.com, kompaniju s društvenim utjecajem, jer smo željeli učiniti nešto konkretno i opipljivo u borbi protiv klimatskih promjena. U isto vrijeme podržavamo firme i nudimo rješenja u ostvarivanju pozitivnog utjecaja dok koriste svoj doseg i osećaj odgovornosti u podizanju svijesti o osiguravanju bolje budućnosti za našu zemlju”, kaže nam Dijana Galijašević, suizvršna direktorica i osnivačica Grow My Tree.
growmytree.com također nudi pojedincima mogućnost sadnje ili poklanjanja drveća jednim “klikom” putem web trgovine. U saradnji sa odabranim lokalnim partnerima, stabla se sade u zemljama Globalnog Juga poput Tanzanije, Indije, Malavija, Madagaskara i Nepala. Tu nije u pitanju samo učinak sekvestracije ugljika drveća, već i društveni učinak stvaranja radnih mjesta u ekonomski zaostalim zemljama, kao i obnova ekosistema.

Dijana Galijašević na čelu je kompanije za klimatsku tehnologiju

Latest Posts

Raport

spot_img