Nedavno objavljeno

Nova dimenzija mobilne fotografije: vivo X80 Pro od sada i u Bosni i Hercegovini

Flagship pametni telefon nudi profesionalno podešavanje kamere i vrhunske komponente

  • vivo ZEISS sistem za snimanje omogućava kreiranje video zapisa i portreta profesionalne kvalitete
  • vivo V1+ čip za obradu slike kombinuje veliku moć obrade, nisku latenciju kao i nisku potrošnju energije prilikom obavljanja zadataka vezanih za slike
  • Zahvaljujući 3D ultrazvučnom velikom senzoru otiska prsta nudi visok stepen sigurnosti

Ljubitelji fotografija i kreatori sadržaja na društvenim mrežama očekuje poslastica sa dolaskom novog vivo X80 Pro flagship pametnog telefona u prodavnice širom Bosne i Hercegovine, čija prodaja zvanično počinje 22.08.2022. godine.  Novi model vivo serije X posjeduje sistem kamera koji su zajednički razvili vivo i ZEISS, uključujući posebno dizajnirane funkcije za bioskopske video zapise i prave prirodne boje.

vivo X80 Pro kombinuje vodeći hardver sa inteligentnim softverom, čime dodaje potpuno nove mogućnosti fotografiji napravljenoj pametnim telefonom. Njegov izuzetan sistem sa četiri kamere čine ultra-sensing kamera od 50 megapiksela sa GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokougaona kamera od 48 megapiksela, portretna kamera sa gimbalom od 12 megapiksela i kamera sa periskopom od 8 megapiksela. Inovativne karakteristike uključuju rotirajući gambal koji stabilizira portretnu kameru kako bi osigurao oštrije slike i odličnu stabilnost video snimanja. Isti nivo inovacije demonstrira glavna kamera modela X80 Pro, koja ima ekskluzivno prilagođeni „Ultra-Sensing“ GNV senzor, koji zajedno  sa visokokvalitetnim staklenim sočivom osigurava konzistentne performanse i minimalno izobličenje slike. Zahvaljujući ZEISS T* premazu na objektivu, prijenos svijetlosti je povećan, istovremeno nepoželjna refleksija je smanjena kako bi se izbjegli neželjeni efekti poput odbljeska – što u konačnici rezultira oštrijim, jasnijim slikama.

X80 Pro nudi potrošačima niz dodatnih funkcija za optimizaciju njihovog mobilnog fotografskog iskustva: opcija AI video poboljšanja automatski detektuje pravi način snimanja za uslove osvjetljenja, te u zavisnosti od nivoa osvetljenja nudi izbor između HDR video i noćnog načina snimanja. Funkcija “Camera Panning” poboljšava dinamičke mogućnosti X80 Pro i pomaže u smanjenju zamućenja pokreta, a “ZEISS Cinematic Video Bokeh” stvara ovalni bokeh u standardnom omjeru slike filma od 2,39:1, što rezultira filmskim efektom objektiva koji može koristiti za snimanje visoko estetskih i izražajnih video zapisa. Pored svoje živopisne standardne reprodukcije boja, vivo X80 Pro takođe ima „ZEISS Natural Colour“ – neutralniji način snimanja boja, koje se mogu vidjeti na profesionalnim fotoaparatima. Ovim se automatski optimizuje i tačna ekspozicija i vrijednost balansa bijele boje, kako se slika prikazala na način kako je vidi ljudsko oko.

X80 Pro pokreće Snapdragon 8 Gen 1 i ekskluzivni vivo V1+ čip koji omogućava kompjuterski intenzivnu obradu slike, pri čemu nije žrtvovana brzina rada. Ovaj čip za obradu slika koji je rezultat razvoja unutar kompanije vivo, sa svojim integrisanim AI sistemom za vizuelnu optimizaciju i poboljšanja brzine i energetske efikasnosti pruža značajne prednosti. X80 Pro nije samo brz, već ima i izuzetnu izdržljivost: njegova baterija od 4700 mAh podržava 80 W FlashCharge i 50 W bežično FlashCharge. To znači da se baterija modela X80 Pro može u potpunosti napuniti za samo 36 minuta. 3D ultrazvučni senzor otiska prsta sa velikom površinom, koji čini da je pristup pametnom telefonu brži i sigurniji, također je bez premca. Zahvaljujući skeniranju otiska prsta pomoću odvojenih pločica, dodatno je osiguran pristup odabranim aplikacijama skeniranjem dva otiska prsta korisnika, ali i omogućen brzi pristup dvjema omiljenim aplikacijama. Na kraju, X80 Pro impresionira svojom elegancijom, vrhunskim dizajnom, čvrstom konstrukcijom i IP-68 certifikatom.

vivo X80 Pro će biti dostupan u kosmičkoj crnoj boji od 22.08.2022. godine na prodajnim mjestima kompanije IQ Mobile. Preporučena maloprodajna cijena vivo X80 Pro pametnog telefona je 2.349,00 KM. Kupci koji se odluče za X80 Pro mogu računati na šest mjeseci zaštite ekrana i dodatnu godinu garancije na uređaj.

Za više informacija, posjetite web stranicu sa detaljima o proizvodu X80 Pro, https://www.vivo.com/eu/products/x80pro, ili provjerite ponudu kod kompanije IQ Mobile.

 

*Standardni punjač (FlashCharge adapter 20V / 4A) uključen je u kupovinu X80 Pro podržava do 80W.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img