Nedavno objavljeno

Svjetski poznata Google radionica #IamRemarkable održana u Sarajevu

Verbaliziranje vlastitih postignuća kao alat za osnaživanje žena i drugih nedovoljno zastupljenih skupina u radnom okruženju

U srijedu, 17.08.2022. godine, u Sarajevu se održala svjetski poznata #IamRemarkable radionica, Google inicijativa koja osnažuje žene i druge nedovoljno zastupljene grupe da proslave svoja postignuća na radnom mjestu i šire.

Pet Google facilitatorica iz cijelog svijeta: Lisa De Wachter, Magdalena Maksan, Pauline Nguru, Pavani Vantimitta i Priscila Perez, u okviru Authority Partners Bridge-a, jednog od centralnih mjesta okupljanja u okviru ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, održale su radionicu za uposlenike i uposlenice ove globale softverske kompanije, koja je već 17 godina jedna od najuspješnijih i najprosperitetnijih bosanskohercegovačkih IT kompanija.

Do jula 2022. godine u ovoj radionici učestvovalo je preko 400.000 učesnika i učesnica iz preko 170 gradova širom svijeta. Lisa De Wachter, dugogodišnja facilitatorica ovih radionica i Google uposlenica na samom početku istakla je značaj održavanja ove radionica u Bosni i Hercegovini i izrazila ogromno zadovoljstvo što se ovakav jedan pokret dešava u okviru najvećeg događaja filmske industrije u ovom dijelu Evrope, koji u fokus stavlja upravo različitost i slavljenje uspjeha.

„Svjesnost o vlastitim postignućima, uspjesima i ličnom doprinosu, učenje o postignućima kolega i kolegica u našem radnom okruženju, pomaže nam da zajedno, kao zajednica, oslobodimo snagu različitosti i zajedno rastemo“, kazala je Pavani Vantimitta, također jedna od facilitatorica i Google uposlenica.

Anisa Bašović Čengić, učesnica radionice i uposlenica Authority Partnersa naglašava: „Osvijestiti stvari zbog kojih smo izvrsni zvuči kao jednostavan zadatak, ali kada uzmete papir i olovku i krenete sa pisanjem istih tek shvatite koliko nismo naviknuti da sami sebe komplimentiramo. Ogroman je značaj u ovakvim radionicama upravo iz razloga što naučite alate kako da prevaziđete taj zid i otvoreno sebi kažete: bravo, ti si sjajna“.

U periodu od 28. do 30.09.2022. godine Google organizuje #IamRemarkable sedmicu, u okviru koje će svi dobiti mogućnost da kroz serije panela, diskusija i virutelnih razgovora osvijeste moć različitosti, inkluzije i savezništva, uz prihvaćanje vlastitih postignuća.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img