Nedavno objavljeno

Održano šesto izdanje FuckUp Nights Sarajevo

U utorak, 16.08.2022. godine, Authority Partners Bridge je bio domaćin šestog FuckUp Nights Sarajevo, sarajevskog izdanje svjetske platforme nastale sa ciljem da se društveno neodobravanje koje se povezuje sa pojmom neuspjeha promijeni i neuspjeh postane sastavni dio procesa građenja uspješnih poslovnih priča.

Fuckup Nights kao globalni pokret i serija događaja, na kojima se o neuspjelim poduhvatima priča na slobodan i otvoren način, aktivan je od 2012. godine u više od 80 zemalja i 300 gradova širom svijeta.

Na prepunom Authority Partners mostu, kao jednom od centralnih lokacija dobre zabave, edukacije i okupljanja ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, svoje priče o neuspjehu podijelili su dvije govornice i jedan govornik: Erna Šošević, poduzetnica, osnivačica i direktorica prve platforme za digitalno umrežavanje za privatni sektor Bizbook.ba i jedna je od žena pionirki tehnološke startup scene u Bosni i Hercegovini, Larisa Halilović, međunarodna ekspertica za obrazovanje i razvoj, mentorica i dvostruka TEDx govornica, te Ismar Lačević, poduzetnik, osnivač digitalnog novčanika Project Adam i glavni organizator platforme TEDxSarajevo.

Tokom jednosatnog programa 130 učesnika i učesnica su imali priliku poslušati nesvakidašnje priče o neuspjesima, izazovima, padovima i iskušenjima, lične i profesionalne ispovijesti govornika i govornica, te kroz interaktivnu diskusiju postavljati pitanja. Jedna od najupečatljivijih poruka događaja je da su greške i padovi sastavni dio kako privatnog tako i profesionalnog razvoja, te da su refleksija na učinjene greške i naučene lekcije najbolji alati za rast i razvoj.

Partner u implementaciji šestog FuckUp Nights Sarajevo bio je Authority Partners, globalna softverska kompanija, koja je već 17 godina jedna od najuspješnijih i najprosperitetnijih bosanskohercegovačkih IT kompanija. Medijski partneri događaja bili su Bonjour.ba, Radio Sarajevo i Ultra.ba.

Latest Posts

Raport

spot_img