Nedavno objavljeno

Koliko često trebamo kupati psa

Ako osjetite da vaš pas ima neugodan miris ili se uprljao, logično je da ćete ga poželjeti okupati. Koliko često treba kupati psa? Odgovor ovisi o pasmini, načinu života i dlaci.

Čak se ni veterinari i stručnjaci ne slažu oko toga koliko često treba kupati pse, ali Američko društvo za sprječavanje okrutnosti prema životinjama preporučuje da to bude jednom u tri mjeseca.

Ako vaš pas voli igru u travi i blatu, vjerojatno je da ćete ga kupati češće nego psa koji je uglavnom u zatvorenom i voli provoditi vrijeme sklupčan u vašem krilu.

Pse srednje i duge dlake treba kupati svake četiri do šestsedmica, dok bi vlasnici kratkodlakih pasa trebali kupati svoje ljubimce jednom u tri mjeseca.

Američki kinološki klub savjetuje da pasmine guste dlake, poput labradora, zlatnih retrivera ili sibirskih haskija, ne kupate prečesto jer to može skinuti masnoću s kože.

S druge strane, redovito četkanje je potrebno. Dugodlake pse četkajte jednom dnevno, a kratkodlake jednom u sedam dana. Ako imate psa kojem dlake padaju preko očiju, redovito šišanje također je poželjno.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img